V pořadí již pátý Indiana Jones znamená pro kultovní akční a dobrodružnou sérii velkou změnu, protože je to první díl série, na kterém se nebude podílet Steven Spielberg a George Lucas. Spielberg měl příběh o americkém archeologovi opět režírovat, ale dobrovolně odstoupil a nahradil ho James Mangold. Ten režíroval například v roce 2013 snímek Wolverine. George Lucas však po neúspěchu Království křišťálové lebky z roku 2008 nebyl ke spolupráci přizván. Zdá se však, že z toho není ani trochu nadšený.

-reklama-


Embed from Getty Images

Podle nových zvěstí se muž, který stojí za Hvězdnými válkami, snaží více zapojit do Indiana Jonese 5, což je prozatím pouze pracovní název filmu. Dlouho očekávaný návrat Harrisona Forda v roli doktora Jonese se nyní natáčí v Anglii a Lucas údajně tlačí na to, aby se mohl zúčastnit natáčení. Jediným problémem je, že mu to prý Disney nechce dovolit.

I přes Lucasovy problémy s trilogií pokračování Hvězdných válek studio bylo vždy natolik zdvořilé, že ho alespoň pozvalo na natáčení filmů a seriálů jako Solo či Mandalorian. Není tedy jasné, proč by mu to Disney neumožnilo i v případě právě probíhajícího natáčení.

I když se Lucas na filmu nepodílí, zdá se, že páté pokračování bude opět ve sci-fi atmosféře, kterou do univerza vnesl právě filmem Království křišťálové lebky, který rozdělil fanouškovskou základnu Indiana Jonese na dvě poloviny, když do děje tvůrci vnesli mimozemšťany, a pověst filmu se ani časem příliš nezlepšila. Takže fanoušci nyní doufají, že James Mangold v pátém pokračování dlouholeté série trochu omezí obskurní prvky.

Dobrodružství neohroženého archeologa samozřejmě vždy obsahovala nadpřirozené nebo fantastické prvky, ale s mimozemšťany a létajícími talíři zašli asi až příliš daleko. Prozatím proběhly pouze zvěsti o tom, že se pokračování zaměří opět na vesmírnou tématiku a že i samotný Jones zamíří do vesmíru. Bude se tento nápad fanouškům líbit, nebo by se mohlo jednat jen o další méně povedený film s prvky jako „úkryt proti atomovce v ledničce“?

Spielberg již v roce 2018 potvrdil, že se jedná o poslední snímek, ve kterém si zahraje Harrison Ford a že musí stihnout snímek natočit dříve, než bude představiteli hlavního hrdiny 80. To stíhají tak tak, Ford oslaví kulaté narozeniny příští rok v červenci.

Indiana Jones 5 zamíří do kin již za necelý rok, premiéra je plánovaná na 28. července 2022.

Fotografie z probíhajícího natáčení najdete níže:

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Zdroje informací: cwegotthiscovered.com a csfd.cz

-reklama-

Majka Kučerová
Marie Kučerová, DiS. Nejdříve jsem pro TVGURU.cz tvořila obsah na sociálních sítích. Jako redaktor působím již více než šest let a publikovala jsem přes tři tisíce článků. Nejraději se zaměřuji na tuzemské snímky a herce. Ráda zhlédnu nejednu reality show, na kterou poté sepíšu recenzi. Patřím mezi milovníky knih a také Harryho Pottera.