Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve městě mají vzniknout tři parkoviště pro karavany

Na Dlouhé louce, u sportovní haly a u Jihočeského muzea. Na těchto místech chce město zřídit oficiální parkoviště pro karavany. Těch podle náměstka primátora Viktora Vojtka (STAN) ve městě přibývá, a tak je třeba začít situaci řešit. Fungovat by měly od 1. července.

Řada lidí v poslední době vyráží na dovolenou obytnými vozy. Na nový trend chce město reagovat vytvořením parkovišť, kde by mohly karavany krátkodobě parkovat. „Jsem rád, že se nám podaří tímto krokem trochu zavést pořádek v parkování karavanů, regulovat je a ještě to městu přinese nějaký profit. Řada karavanů totiž nyní stojí třeba před obchodními centry," popsal náměstek primátora Viktor Vojtko (STAN).

Parkoviště by měla vzniknout Na Dlouhé louce, u sportovní haly, a také u Jihočeského muzea. Kapacitně by měla místa stačit pro několik desítek vozů. Fungovat začnou už od 1. července.

Žádný autokemp, jen krátkodobé stání

Vojtko upozornil také na to, že nemá jít o autokempy, ale jen o prostor pro krátkodobé zastavení, případně přespání na jednu noc. Tomu má odpovídat zavedené parkovné. „Do 4 hodin bude parkovné 50 korun, do 12 hodin 100 korun, do 24 hodin 150 korun. Předpokládáme, že nejvíce využívaný by byl tarif do 12 hodin,“ řekl náměstek.

Do budoucna by se mohlo na parkovišti na Dlouhé louce vybudovat zázemí, které by karavanistům přineslo větší komfort. Jde například o vybudování toalet, výlevky na odpady nebo i napojení na elektřinu.

Podobný systém má vybudovaný například Český Krumlov, který má také nedaleko historického centra vyčleněné parkoviště pro obytné vozy. I zde je zákaz kempování a jde tedy jen o plochu pro krátkodobé zastavení. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com / analogicus

Štítky České Budějovice, parkoviště, karavany, louka, Starostové a nezávislí, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve městě mají vzniknout tři parkoviště pro karavany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.