QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový úsek silnice Třemošenský rybník – Orlík slouží řidičům

23.06.2021 11:19

V úterý 22. června uvedl slavnostně do provozu nový úsek silnice I/27 Třemošenský rybník – Orlík na okraji Plzně ministr dopravy Karel Havlíček. Zároveň začala chodcům a cyklistům sloužit i nová lávka.

210623_Tremosna_silnice_lavka_1
210623_Tremosna_silnice_lavka_1210623_Tremosna_silnice_lavka_3210623_Tremosna_silnice_lavka_7

„Stará a úzká silnice byla magnetem na dopravní nehody. Nenašli bychom na ní žádný souvislý úsek, kde by se nějaká v minulosti nestala. Nová ‚čtyřpruhová‘ výrazně zlepšila bezpečnost provozu. Jsem rád, že společně s úpravou silnice vznikla díky městu Plzeň lávka pro cyklisty a pěší, kteří při návštěvě rekreační oblasti u Kamenného rybníka už nebudou přecházet nebezpečnou silnici," uvedl v Plzni ministr dopravy Karel Havlíček, který zároveň velmi ocenil zajímavé architektonické řešení lávky.

„Díky rozšíření silničního úseku v délce 1,6 kilometru došlo ke zvýšení bezpečnosti i plynulosti provozu řidičů, kteří jedou z Plzně na Třemošnou a dále na Most. Zároveň město v červnu otevřelo novou téměř 130 metrů dlouhou lávku pro pěší a cyklisty, jež překlenuje hlavní tah i železniční trať. Lávka především umožní bezpečné přecházení od Kamenného rybníka k arboretu Sofronka a Seneckému rybníku. Náklady na vybudování lávky a veřejného osvětlení si vyžádaly investici města ve výši zhruba 27 milionů korun,“ řekl radní Vlastimil Gola.

Náklady na vybudování nového úseku silnice I/27 Třemošenský rybník – Orlík jsou ve výši 217 milionů korun bez DPH.

Jak probíhala stavba lávky pro chodce a cyklisty se dozvíte zde.

 

Foto: Město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT