Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek s Klammertem jedou do Tokia. Potvrdila to judistická federace

České judo bude na olympijských hrách v Tokiu zastupovat duo reprezentantů, zlatý medailista z Ria de Janeiro 2016 Lukáš Krpálek a David Klammert. Po uzavření žebříčku to potvrdila Mezinárodní judistická federace (IJF).

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se připravuje v Šamoríně. Mám tu spoustu sparingů, pochvaluje si

Třicetiletý Krpálek se chystá na svou třetí olympiádu. Po sedmém místě v Londýně 2012 vyhrál před pěti lety v Brazílii kategorii do 100 kilogramů, čímž se postaral o jediné české zlato na tehdejších Hrách. Vavříny sbírá i po přestupu do nejtěžší váhové kategorie. V Tokiu bude navazovat na titul mistra světa, který zde získal v roce 2019.

Klammerta v sedmadvaceti letech čeká olympijská premiéra v kategorii do 90 kilogramů. Na minulých Hrách startovali tři čeští judisté a blízko k tomu bylo i tentokrát. David Pulkrábek skončil v žebříčku šedesátky první pod čarou.

Zpráva zastihla oba olympioniky na soustředění ve slovenském Šamoríně. Následovat bude pro Krpálka soustředění v chorvatské Poreči a na závěr v Praze. "Za poslední půlrok jsme udělali obrovský kus práce a doufám, že všechny ty chyby, které tam jsou, se podaří odstranit a olympiáda dopadne," říká bronzový medailista z dubnového ME.

Jak se chystá Krpálek na olympiádu? Poslechněte si speciální Tokio fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články