Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Rada Evropy žádá důkladné a nezávislé vyšetřování smrti Roma Stanislava Tomáše v Teplicích

23. června 2021
Čtení na 1 minutu

Rada Evropy požaduje důkladné a nezávislé vyšetřování nedávné smrti Roma v Teplicích. Podle Rady Evropy jsou záběry ze zásahu policistů alarmující a vyvolávají řadu otázek. Rada Evropy to uvedla v prohlášení zaslaném zpravodajskému serveru Romea.cz. 

“Rada Evropy požaduje naléhavé, důkladné a nezávislé vyšetřování nedávné smrti Roma v České republice poté, co byl zadržen policií. Záběry pořízené 19. června v Teplicích ukazující policejní zásah proti Romovi, který později zemřel v sanitce, jsou alarmující a vyvolávají řadu otázek ohledně okolností této tragické události,” uvádí Rada Evropy ve svém prohlášení.

Incident, po kterém zemřel v Teplicích čtyřicetišestiletý Stanislav Tomáš se stal v sobotu 19. 6. 2021. Na sociálních sítích se pak objevilo amatérské video, ze kterého je patrné, že muž se vzpíral a křičel a policisté proti němu použili donucovací prostředky, kromě jiného i tzv. zakleknutí. Jak již zpravodajský server Romea.cz informoval, zasahující policista několik minut zadrženému Romovi klečel na krku. Podle policie Stanislav Tomáš následně zkolaboval sanitce a zemřel. Na videu je však vidět, že se muž nehýbe už na chodníku.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon