SOUTĚŽ: Radiožurnál rozdává vstupenky na Czech Press Photo. Podívejte se, kdy soutěžíme

22. červen 2021

Vydejte se s námi opět za kulturou, tentokrát na výstavu nejlepších fotografií českých obrazových žurnalistů. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál od úterý do pátku.

Čtěte také

Mezinárodní porota 26. ročníku soutěže Czech Press Photo vybrala vítěze v prosinci 2020, a to z více než pěti tisíc snímků od 288 autorů. Fotografií roku se stal snímek Romana Vondrouše z ČTK, který zachytil muže procházejícího dezinfekční bránou.

„Fotografie roku má zobrazovat nejdůležitější téma uplynulého roku. Tou byla a stále je jednoznačně pandemie koronaviru. Asi každý očekával fotografii chodce s rouškou v prázdné Praze. Vítězný snímek však upozorňuje na současnou situaci trochu jinak a ve zkratce popisuje život, který nyní prožíváme,“ vysvětluje předseda poroty Joe Klamar.

Výstava poprvé v Národním muzeu

V letošním ročníku bylo vypsáno sedm fotografických kategorií. Příspěvky bylo mořné přihlásit elektronicky v průběhu měsíce září. Výstava vítězných a dalších vybraných fotografií 26. ročníku soutěže byla kvůli pokračující pandemii koronaviru přesunuta na duben až říjen roku 2021. Zhlédnout ji můžete v Národním muzeu za dodržení stávajících opatření - každý návštěvník musí mít po celou dobu návštěvy zakryté dýchací cesty respirátorem třídy FFP2 nebo nanorouškou.

Jedním z vystavených souborů je také cyklus Pražské panoptikum od Jana Rasche, který s ním zvítězil v kategorii Grant Prahy v roce 2019. Autor dokumentoval centrum přeplněně turisty, poté s příchodem pandemie koronaviru dostal jedinečnou možnost zaznamenat naprostý opak.

Jak soutěžit

Poslouchejte od úterý 22. do pátku 25. června Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na Czech Press Photo“. Celkem se hraje o 100 vstupenek pro 50 výherců.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autor: and | zdroj: Bontonfilm
Spustit audio

Související