Kolín: Cena za mimořádný přínos kolínskému sportu

23.06.2021 19:44

Anketa Sportovec roku se v Kolíně dlouhodobě vyhlašuje v šesti kategoriích. Jednou z nich je cena za mimořádný přínos kolínskému sportu. A kdo se ocenění pro rok 2020 dočkal tentokrát?

Kolín: Cena za mimořádný přínos kolínskému sportu
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Martin Buřič, Basketball Club Kolín

Martin Buřič byl v minulosti aktivním hráčem basketbalového klubu BC Kolín, jeho láska ke klubu a vášeň pro sport v něm zůstaly i po skončení aktivní kariéry. Proto již mnoho let působí jako prezident basketbalového klubu BC Kolín, který pod jeho vedením pomohl vychovat stovky dětí. Spolupořádal řadu nejen sportovních, ale i charitativních akcí, především pro děti a mládež. Je zakladatelem populárního Vánočního basketbalového maratonu, Dětského dne nebo sportovního dne s A týmem BC Kolín. V neposlední řadě se zasloužil o příměstské basketbalové kempy a především dětské basketbalové tábory. Je oceněn nejen díky těmto akcím, které zapsaly basketbal do podvědomí široké veřejnosti v našem městě, ale především kvůli radostem a nepřebernému množství zážitků, které dokázal pro kolínské děti a mládež zprostředkovat.

Emil Klein – TJ Agro Kolín – oddíl cyklistiky

Někdejší několikanásobný mistr ČR ve veslování se ve středním věku začal věnovat cyklistice, v níž na řadě závodů dosáhl v kategoriích Masters na medailové umístění. V cyklomaratónech, kterým se věnuje, dosahuje časů srovnatelných s o několik desetiletí mladšími závodníky. Aktivně se podílí na organizování závodů pořádaných oddílem cyklistiky, ale i setkávání cyklistů mimo závodní tratě. V průběhu let se stal stmelujícím článkem oddílu.

Jaroslav Lacina in memoriam

Jméno Jaroslava Laciny patří neodmyslitelně nejen ke kolínské, ale k celé české cyklistice. Při vyslovení jména „starého Láci“, spojeného s úspěchy takových postav české cyklistiky jako jsou Miloš Fišera, Radomír Šimůnek, Jan Slavíček či Václav Ježek, se určitě desítkám svěřenců vybaví hodiny a hodiny dřiny, která vždy byla nedílnou součástí tréninků Jaroslava Laciny na suchu či ve vodě, a jeho metody na přípravných kempech pro „cyklistické nebe“. Ve svém cyklistickém důchodu sledoval do poslední chvíle cyklistické dění a v rámci svých možností vstupoval do tréninkových procesů některých cyklistů či oddílů. Svůj poslední a nejtěžší etapu zakončil sólovým únikem v pondělí 2. listopadu 2020 ve Svobodě nad Úpou.

Jan Meszaroš SK Sparta Kolín – fotbal

Dlouholetý činovník klubu, trenér mládeže, člen vedení klubu a sekretář klubu oslavil v září minulého roku 70. narozeniny.

Martin Novotný, TJ Start Kolín – oddíl juda

Martin Novotný je současným předsedou oddílu juda TJ Start Kolín a více než 25 let se věnuje sportovní přípravě a výchově dětí a mládeže. Díky své pracovitosti a vytrvalosti má velkou zásluhu na udržení a následném rozvoji tohoto sportu v Kolíně. Výrazně přispěl i k výchově nových trenérů, kteří v oddíle kráčejí v jeho stopách.

Ladislav Prachař, Handball Club Kolín

Tento dlouholetý hráč klubu, později úspěšný trenér mládeže a v posledních letech pokladník házenkářského klubu, který má velkou zásluhu o rozvoj kolínské házené, oslavil v minulém roce 70. narozeniny.

Vladimír Serbus in memoriam

Vladimír Serbus byl jedním z nejvýznamnějších Kolíňáků druhé poloviny 20. a počátku 21. století. Jeho renesanční osobnost v sobě spojovala respektovaného fotografa, sběratele archiválií města Kolína, učitele, ale také sportovce, propagátora zdravé výživy, trenéra kulturistiky a člověka, který měl velkou zásluhu na vzniku prvních fitcenter v Kolíně. Po udělení Ceny města Kolína a vítězství v anketě Největší Zálabák jej komise pro sport a tělovýchovu Rady města Kolína navrhla in memoriam na udělení Ceny za mimořádný přínos kolínskému sportu.

Jana Šedinová, Sokol Kolín-atletika

Úspěšná závodnice v běhu na 400 metrů překážek, dlouholetá trenérka a v letech 2005-2016 vedoucí kolínského ligového družstva žen, které se pod jejím vedením probojovalo z II. ligy až do extraligové soutěže, v níž v letech 2012 a 2014 dosáhlo 4. místem na historicky nejlepší umístění kolínských atletek. Jejím současným svěřencem je loňský trojnásobný juniorský mistr ČR na vytrvaleckých tratích Roman Pazdera.

Jiří Truska, SK Sparta Kolín – fotbal

Jako dlouholetý činovník SK Sparta Kolín, jako člen představenstva, předseda a místopředseda klubu má velkou zásluhu na rozvoji fotbalu v Kolíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…