Vavruška se kvůli Opavě rozloučil s Žižkovem: Slezský je pro mě vždy první volba. Kdo se tu narodil, ten mi rozumí

Vavruška se kvůli Opavě rozloučil s Žižkovem: Slezský je pro mě vždy první volba. Kdo se tu narodil, ten mi rozumí
PŘED SEZONOU

Šéftrenérem sportovního centra mládeže a koučem devatenáctky týmu FC Opava se stal slezský rodák David Vavruška, který na hradil Romana Westa, jenž se přesunul k druholigovému A-mužstvu.

Vavruška, hrdý slezský rodák, se vrací do známého prostředí. V klubu působil již v roce 2012, kdy převzal druholigový opavský celek po Josefu Mazurovi s cílem tým zachránit v soutěži. Po nezdaru, čtyři kola před koncem však sám rezignoval.

Následně Vavruška zamířil do Slovanu Liberec, Teplic a Viktorie Žižkov, kde zastával pozici sportovního ředitele mládeže a kde získával nové zkušenosti. Nyní ovšem přišla srdcová nabídka, která se neodmítá. Možný návrat do rodného města, je dle slov Vavrušky neodmítnutelný. „Možnost opět pracovat pro Opavu mě moc potěšila, Slezský je pro mě vždy první volba," nechal se slyšet ostřílený matador. 

Dle shody sportovní manažera klubu Jaroslava Kolínka a sportovního manažera mládeže Zdeňka Pospěcha je výchova mládeže prioritou klubu, a právě proto se rozhodli vsadit na zkušenost. „Mladým hráčům se budu snažit předat všechno, co jsem se dosud během své praxe naučil. Na práci s mládeží v Opavě se moc těším a doufám, že s mou prací bude spokojený i klub,“ přeje si  Vavruška.

Domažlický Limberský se opět potkal s Vůchem a v ČFL bude mít premiéru: Hraje se v tempu, snad mu přivyknu

Zdroj: sfc.cz