Očekávané události čtvrtka 24. června 2021

24. června 2021 Události Autor: Filip Breindl

Vybíráme z událostí očekávaných ve čtvrtek 24. června 2021, o slavnosti Narození sv. Jana Křtitele.

V Bruselu odpoledne začne dvoudenní summit Evropské unie. Představitelé členských států se budou věnovat dalšímu postupu očkování proti covidu-19 a uvolňování cestovních pravidel na začátku letní turistické sezóny.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se svým německým kolegou Heikem Maasem v Berlíně uctí památku obětí holokaustu a podepíší dohodu o společném připomínání masového vyvražďování Židů.

Státní ústav pro kontrolu léčiv by měl zveřejnit na svém webu přehled podezření na nežádoucí účinky vakcín proti covidu-19.

V Senátu proběhne za účasti ministra školství Roberta Plagy vyhlášení ceny Ředitel roku. Nominační večer České ceny za architekturu se uskuteční v Libčicích nad Vltavou.

Hasiči budou znovu ze dvou domů v Kyjově na Hodonínsku odklízet nebezpečné látky z bývalé varny drog. Zásah si vyžádá evakuaci nejbližšího okolí.

Rozloučit se s filosofem Janem Sokolem mohou lidé při dnešní zádušní bohoslužbě v kostele svaté Markéty v Praze-Břevnově. Disident, polistopadový ministr a prezidentský kandidát Sokol skonal v únoru ve věku 84 let. Veřejný obřad se tehdy kvůli pandemickým omezením nekonal.

Brněnské Diecézní muzeum otevře dvě výstavy - jednou z nich připomene 110. výročí narození grafika Michaela Floriana, druhá se zaměří na tvorbu umělecko-řemeslných dílen na Petrově.

O dnešní slavnosti Narození svatého Jana Křtitele vystaví v katedrále v italské Florencii relikvii tohoto světce, která se ztratila po povodních v 16. století a před časem se ji podařilo objevit.

Na připomínku Dne ozbrojených sil a k slavnostnímu nástupu armádních chemiků v souvislosti se změnou velitele jednotky proletí v 10 hodin nad Libercem stíhačky Gripen.

K první veřejné akci na Reynkův zámeček v Petrkově na Havlíčkobrodsku zve Památník národního písemnictví, který v areálu buduje česko-francouzské kulturní centrum.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony