(FOTO) Telčské podzemí má čertovnu s hrou pro děti

Nový zhruba sto metrový úsek podzemí v Telči velmi rychle získal přezdívku „Čertovna“. Úsek vede pod Dům dětí a mládeže, nastěhovali se do něj místní čerti. Při průchodu podzemní chodbou plní děti jednoduché interaktivní úkoly.

Celý úsek je jednosměrný, umožňuje rodičům vypustit děti do úzkých chodeb s nízkým profilem a vyčkat návratu dětí v pohodě hlavního sálu.

Chodbou pod náměstím v Telči se děti dostanou až do místnosti zvané čertovna, které vypadá jako kdyby jej před malou chvílí opustili čerti. Když se dětem podaří vyluštit úkoly, dostanou u východu z podzemí telečský zlaťák. Opravdovou minci.

Za interaktivní dětskou hrou stojí akademický malíř Ivo Návrat. „To je takový náš místní impresário,“ řekla s uznáním v hlase místní zastupitelka Hana Hajnová (Piráti).

Klikaté telčské katakomby v minulosti sloužily většinou jako skladovací prostory, ale někdy se také stávaly posledním úkrytem telčských obyvatel před nepřáteli. Mnohé z nich jsou proto opředeny legendami.

Podle jedné z nich mohli obránci města uprchnout z města právě některou z těchto chodeb a říká se dokonce, že jedna vedla až na vzdálený hrad Roštejn.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů