Domácí rádce Aha! 10 tipů! Jak využít staré věci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Domácí rádce Aha! 10 tipů! Jak využít staré věci

Miniskleník v zavařovačce vytvoříte raz dva! Další tipy najdete v článku.
Miniskleník v zavařovačce vytvoříte raz dva! Další tipy najdete v článku. (Daniela Turecká)

Dnes se slaví den upcyklace! O co jde? O proces přeměny starých nebo nepotřebných věcí na nové či lépe využitelné. Aha! vám přináší 10 tipů, jak na to!

Ruličky jako organizér

Ruličky od toaletního papíru sice můžete už třídit do kontejneru na papír, ale můžete je ještě znovu využít. A sice jako organizér do šuplíku nebo krabice. Třeba na neposedné kabely, šminky nebo pastelky. V dětském pokoji je lze také využít jako jednotlivé garáže na autíčka.

Z kreditky trsátka

Pokud hrajete vy nebo někdo z vašeho okolí na kytaru, nestřihejte staré kreditní karty vejpůl. Můžete z nich vyrobit několik trsátek

Svíčka jako žárovka

Můžete z ní vytvořit originální svíčku. Stačí vám k tomu lampový olej a knot (silný provázek). Odšroubujte závit žárovky a vyndejte vlákna. Sklo žárovky přilepte na pevnou desku nebo stojánek, naplňte vnitřek lampovým olejem a do něj namočte knot. Jeho vršek provlékněte závitem a závit přišroubujte.

Počítačová schránka

Velkým stolním počítačům už odzvonilo. Krytu se ale nemusíte zbavovat. Můžete ho přeměnit na velkou poštovní nebo letákovou schránku.

Stůl ze dveří

Dřevěné dveře, které se vám už doma nehodí, nemusí končit ve sběrném dvoře. Můžete je použít jako desku konferenčního stolku.

Šperková nástěnka

Korkové nástěnky na špendlíky už vyšly z módy. Většinu vzkazů a připomínek máme elektronicky. Není důvod, proč ale takový výrobek vyhazovat. Využijte je jako závěsný organizér na šperky, především řetízky, náhrdelníky apod.

Rámový tác

Pokud pro něj nemáte primární využití, proměňte jej v neobvyklý tác. Uvidíte, že návštěvy z něj budou paf.

Minibar z kartotéky

Lístkové katalogy či kartotéky jako takové už přestávají mít využití. Pokud ale takový kus nábytku máte k dispozici, můžete z něj vytvořit nevšední minibar.

Věšák na klíče z lega

Válí se vám doma nepotřebné kousky lega? Než je házet do plastu, můžete je využít jako věšák na klíče v předsíni. Desku na kostičky přiděláte na stěnu a z jednotlivých kostiček uděláte členům domácnosti přívěsky na klíče.

Krabička od VHS

Obal od videokazety můžete využít jako desky na nejrůznější účty nebo jako krabičku na narozeninová či vánoční přání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.