Jak v těhotenství přečkat neúprosná vedra

Ačkoliv těhotenství není nemoc, nastávají situace, které budoucím maminkám dávají pořádně zabrat. Během letních měsíců je může potrápit nespavost, zvýšená únava, nadměrné pocení a otoky. Jak přežít léto v době těhotenství rozebereme právě v dnešním článku.

Pozor na ostré slunce

Nastávající maminky by si měly pokud možno domlouvat veškeré pochůzky na dobu, kdy nebude péct ostré slunce. Nejlépe ráno, brzké dopolední hodin nebo potom k večeru. Jestliže se nedá jinak, je vhodné dbát na pokrývku hlavy, nepobývat na ostrém slunci příliš dlouho, ale vyhledávat stín, chládek a hodně pít.

Pitný režim

Pitný režim je důležitý úplně pro každého, pro nastávající maminky obzvlášť. Pozor však na svádění k pití ledových nápojů, ideální jsou vlažné tekutiny. Domov bez láhve s vodou vůbec neopouštějte. Organismus se v létě přehřívá a dehydratuje mnohem rychleji.

Vhodné oblečení

V letních měsících klaďte důraz na kvalitní těhotenské oblečení. Ať už jde o těhotenské šaty, tílka, trička a další oblečení, které by mělo být jen z prodyšných a kvalitních materiálů – žádné umělé materiály. Nekvalitní materiály způsobí nadměrné pocení, opruzeniny a jiné nepříjemnosti.

Jak na otoky

Otoky potrápí nejednu těhulku. Několikrát za den dopřejte svým nožkám chladivou lázeň a nohy podkládejte polštářem či dekou do vyvýšené polohy. Přidat můžete i příjemnou masáž. Odpočívejte a nepřepínejte se.

Příjemné domácí prostředí

Vytvořte si doma příjemné prostředí, kde bude chládek. Pomohou s tím žaluzie či roletky, zvlášť praží-li slunce do nějaké místnosti téměř celý den. Stojí-li tam vzduch na místě, pak si pořiďte větrák.

Osvěžující ovoce

Mimo pitného režimu pojídejte chlazený meloun, ananas, jahody a jiné ovoce, které dodá tělu vitamíny a navíc i příjemně osvěží. Ovoce si můžete přidávat i do nápojů, případně ředit čerstvou ovocnou šťávu s vodou.

Vlažná sprcha

Dopřejte svému tělu příval energie v podobě příjemné vlažné sprchy. Jestliže vám bude skutečně hodně horko, vložte osušku do lednice a poté ji roztáhněte v posteli a ulehněte. Klidně můžete mít v lednici připraveny dvě až tři osušky a střídat je.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rizikové těhotenství

Sex v šestinedělí