Hlavní obsah

Katastrofa jako po válce, řekl místostarosta zničených Hrušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Část obce skoro přestala existovat. Tak Právu popsal řádění živlů v obci Hrušky na Břeclavsku tamní místostarosta Marek Babisz. Podle něj je jisté, že v obci řádilo tornádo. Na místě jsou podle něj zranění, v obci už jsou desítky hasičů a záchranářů.

Foto: Marek Sitař, ČTK

Na jihu Moravy se zřejmě objevilo tornádu, Vážně poničili vesnici Hrušky

Článek

„Je to jako po druhé světové válce. Obcí proletělo tornádo, šlo od kostela středem obce až ke trati. Ta část obce neexistuje, je to katastrofa. Jsou tu baráky bez střech, škola bez střechy a fasády, kostel bez střechy. Vítr zvedal auta proti domům. Jsou tu zranění. Je to hrozné. I mně se jen tak tak podařilo zachránit ženu s dvouměsíčním miminkem,“ řekl Právu Babisz.

Podle něj mu popisovala, jak jim na zahradě přistála střecha sousedova domu.

Doplnil, že v obci jsou zranění lidé, dva vážně. „Oběti na životech naštěstí žádné nejsou,” řekl posléze v České televizi.

Hodonínskem prošlo tornádo, půl obce Hrušky srovnalo se zemí

Domácí

Tornádo se podle něj prohnalo i obcemi Moravská Nová Ves a Mikulčice. Do první jmenované není zatím možné se nikomu dovolat.

Tornádo na Hodonínsku. Zdroj: Juwa

„To nebyla normální bouřka s vichřicí, ta nezvedá auta a nevyvrací stopadesátileté lípy. Musíme zjistit škody a počkat. Zítra se snad můžeme pustit do práce. Prosím, kdo máte ruce nohy, přijděte nám pomoct. To se prostě nedá zvládnout...,“ dodal místostarosta.

Některé budovy netknuté, hned vedle sousedé bez domova

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám