Hlavní obsah

Bouře zasáhla i hodonínskou zoo, půlka zahrady zmizela před očima

Mimořádně silná bouře postihla i Zoo Hodonín, popadaly stromy, zničené jsou ohrady, psí útulek podle ředitele Martina Kruga v podstatě neexistuje. Zvířata jsou v šoku, ale měla by být všechna v pořádku.

Tornádo na HodonínskuVideo: Lovci bouřek, extrémní počasí a jiné jevy/Eric Nopest

 
Článek

"Vypadá to katastrofálně, v hrozném stavu máme útulek, dalo by se říct, že neexistuje. Snažíme se stěhovat psy. Zvířata jsou všechna v pořádku, všechno je pozavírané, bez újmy," uvedl ředitel.

Tornádo v Lužicích na HodonínskuVideo: Radek Imrich

Uvedl, že v podstatě polovina zoologické zahrady zmizela před očima. "Hlavně stromy, ohrady jsou pryč, ploty, budovy drží. Pryč je všechno, co bylo z plechu, ze dřeva, to je kdo ví kde. Lítaly tady kusy betonu, je to šílené," uvedl ředitel.

Apokalypsa, bezmoc, lidé v slzách. Hodonínská nemocnice hlásí první oběť

Domácí

Řekl, že už je tma a všechny škody nejsou vidět. "Pořádně uvidíme až zítra ráno. Není tady světlo, elektřina nejde. Dráty jsou po zemi, někde tady tekla voda," popsal ředitel.

Hodonínskem prošlo tornádo, půl obce Hrušky srovnalo se zemí

Domácí

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Hlavním lákadlem jsou smetanově zbarvení lvi a jejich lvíčata. Bouře a vzdušný vír, zřejmě tornádo, se prohnaly Hodonínskem a Břeclavskem, stovky domů jsou bez střech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám