Mluvčí hasičů: Desítky zraněných, potvrzuji oběti na životech. Na některé se zřítily domy či popadaly stromy

Na místě, kde uděřila bouře, zasahují složky IZS
Na místě, kde uděřila bouře, zasahují složky IZS
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 24. 6. 2021

Obrovská tragédie. Tak se dá popsat meteorologický jev, který paralyzoval jižní Moravu. Tou se prohnala silná bouře s charakterem tornáda. Zanechala po sobě desítky zraněných, na některé z nich popadaly stromy či se zřítily domy. V akci jsou záchranáři, podle nichž si bouře vyžádala i oběti na životech. "To mohu potvrdit," řekla pro ŽivotvČesku.cz mluvčí jihomoravských hasičů Hedvika Kropáčková.

Podle dosavadních informací je vážně poničeno sedm obcí. Na místo míří týmy USAR specializované na vyhledávání osob v troskách.

"Vůbec nevíme přesná čísla. Teď jsem se ptala na nějaké odhady zraněných, bylo mi řečeno, že desítky. První odhady byly 150, teď mi řekli, že jde o desítky. Zatím nevíme přesně. Nejsou kapacity na to, aby někdo počítal zraněné. Ti směřují do zdravotnických zařízení, které mají kapacitu je přijmout," řekla pro ŽivotvČesku.cz mluvčí jihomoravských hasičů Hedvika Kropáčková k aktuální situaci před půlnocí.

Větrná bouře udeřila silně. Zranění lidé jsou i v autech. Hasiči bohužel konstatovali, že bouře se neobešla bez ztrát na lidských životech. "Ano, oběti na životech můžeme potvrdit, ale v tuto chvíli nedokážeme říct číslo," dodala mluvčí pro ŽivotvČesku.cz.

Jižní Moravou se prohnala silná bouře, na Hodonínsku se hovoří i o tornádu. Záchranáři v oblasti vyhlásili čtvrtý stupeň mimořádné situace. Situaci řeší vláda.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.