Já, člověk a další novinky z Albatrosu

Autor

Ať už vyrazíte k vodě nebo si jen sednete na balkon či terasu, rozhodně si s sebou nezapomeňte vzít knihu. A pokud zrovna nemáte, co číst, přinášíme vám pár tipů. Co třeba vítězný titul literární soutěže Albatrosu na téma Svět kolem nás Já, člověk? Milovníky krimi jistě potěší Henryho tajemství, a jestli se rádi noříte do minulosti, určitě si nenechte ujít titul Fotograf ztracených. Nezapomínáme ani na děti, kteří můžou pátrat společně s knihou Detektiv na stopě zločinu nebo se kreativně vyřádit s publikací Pop-up.

AnotaceUkázka z knihy
Já, člověk
Autorka: Olga Stehlíková

Co uvidím tvýma očima? Vítězný titul literární soutěže Albatrosu na téma Svět kolem nás.

Co dělá člověka člověkem: Dvě ruce a dvě nohy? Chytrá hlava, šikovné ruce? Nebo jde hlavně o to, co ho baví a naplňuje? Když budete lidem naslouchat, sami vám rádi řeknou, co je podle nich nejdůležitější. A protože to má každý trochu jinak, nakonec uvidíte, že charaktery a povolání lidí jsou stejně pestré jako svět, ve kterém žijeme. Tak se na něj pojďte podívat novýma očima – uvidíte ho v barvách, které jste dosud možná ani neznali!

Vítězný titul literární soutěže Albatrosu na téma Svět kolem nás od držitelky ceny Magnesia Litera, ilustrovaný oceňovanou výtvarnicí.

Více o knize na https://www.albatrosmedia.cz/tituly/71570094/ja-clovek/

AnotaceUkázka z knihy
Henryho tajemství
Autorka: Kristina Ohlssonová

Vzrušující kriminální román o stínech z minulosti a stopách, které nikdy nelze úplně zahladit.

Právník Martin Benner miluje starožitnosti. Když jeho přítel Henry zemře, dostane Martin nabídku, které nelze odolat: převzít Henryho podíl v obchodě se starožitnostmi v New Yorku. Vzápětí mu ale nějaký cizinec tvrdí, že byl Henry zavražděn, a Martinovi se začnou postupně odhalovat temné obchodní praktiky. Odlišit pravdu od lži a přítele od nepřítele je čím dál obtížnější. Navíc někdo zanechává stopy ve sněhu u jeho domu. Kdo ho sleduje? Kdo byl doopravdy Henry Schiller? A co se stalo v den, kdy zemřel?

Více o knize na https://www.albatrosmedia.cz/tituly/57808583/henryho-tajemstvi/

AnotaceUkázka z knihy
Fotograf ztracených
Autorka: Caroline Scott

Dokud nebudou znát jeho osud, nemohou rozhodnout o tom svém.

Tři roky po konci první světové války dostane Edie Blytheová obálku s fotografií manžela Francise. Ten se pohřešuje od podzimu 1917, kdy měl padnout v bitvě. V obálce není žádný dopis ani zpáteční adresa, poštovní razítko je rozmazané. Francis na fotografii vypadá starší, než když ho Edie viděla naposledy těsně před jeho zmizením, a má na sobě civilní oblečení. Napadne ji, že fotografii možná poslal on sám, a vydá se hledat pravdu.

Francisův bratr Harry, který se z války vrátil, se teď živí jako fotograf. Pro zarmoucené rodiny fotí hroby padlých vojáků. Tento úkol ho vrací na bitevní pole západní fronty, kde bojoval spolu se svými dvěma bratry. Harry nevěří, že Francis přežil. Vždyť přece viděl, jak ho střelili do hrudi. I přesto však bratra na svých cestách hledá.

Edie a Harry se léta neviděli, ale jejich pátrání je znovu svede dohromady. Jak odkrývají pravdu – společně i každý zvlášť –, pronásleduje je nejen minulost, ale i výčitky svědomí a to, co cítí – vůči Francisovi i vůči sobě navzájem.

Více o knize na https://www.albatrosmedia.cz/tituly/59812192/fotograf-ztracenych/

AnotaceUkázka z knihy
Detektiv na stopě zločinu
Krádež „Mony Luisy“ a únos Mimi
Autoři: Amaicha Depino, Ileana Lotersztain

Jestli ještě nemáte tuhle knížku, doufám, že pro to máte dobré alibi!

Kdo stojí za krádeží slavného obrazu z vily rodiny Šťastných? A kdo zosnoval únos psíka Mimi paní Glamourové?

Pomozte detektivu Vypátralovi s objasněním zločinů pomocí nejmodernějších vyšetřovacích metod. Zjistíte, jak kriminalisté zabezpečují místo činu, jak získávají stopy s využitím DNA, daktyloskopie nebo detektoru lži. Víte, co všechno dovedou policejní vyšetřovatelé zjistit o pachatelích z otisku boty nebo jednoho vlasu?

Dva dobrodružné komiksy doplněné o množství vysvětlujících textů a obrázků zaujmou každého nadšeného strážce zákona. Dozvíte se o principech vědecky podložených kriminalistických metod, díky domácím pokusům se naučíte základy forenzního vyšetřování a dočtete se zajímavosti o slavných románových a televizních detektivech.

Více o knize na https://www.albatrosmedia.cz/tituly/56208855/detektiv-na-stope-zlocinu/

AnotaceUkázka z knihy
Pop-up
20 papírových 3D projektů pro začátečníky i pokročilé
Autorka: Ghylenn Descampsová

Oživte s námi úžasné prostorové objekty: květiny, zvířata, krajiny či stavby!

Také si z dětství vzpomínáte na kouzelné prostorové knížky, které po otevření jako by ožily? Tak přesně to je pop-up: důmyslný pohyblivý mechanismu, který z poskládaného listu papíru vyčaruje úžasný 3D objekt!

Tato technika, která si žádá trpělivost a dodržení přesných postupů, se opírá o matematické principy, a přesto je v ní tolik poezie. Nabízí širokou škálu možností tvorby výměnou za mimořádně jednoduché vybavení, kterého budete potřebovat – pouze papír, nůžky a lepidlo!

V úvodních kapitolách se nejdříve seznámíte s pravidly výběru materiálu a se základními technikami skládání papíru, abyste se v zápětí mohli s pomocí návodu „krok za krokem“ úspěšně pustit do tvorby jednotlivých pop-up projektů.

Naučíte se tak vytvářet spoustu oživlých objektů, od křehkých květin, přes roztomilá zvířata a přírodní scenérie až po důmyslné stavby!

Více o knize na https://www.albatrosmedia.cz/tituly/54439637/pop-up/

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *