Report: Kule na mistráku ve Špindlu - vyrvaný pedál a výsledek v háji

Autor: Kule, vydáno: 25.6.2021

Nepočítal sem, že by na déháčko do Špindlu jel někdo semnou, Keli family tráví víkend v Isengardu, Bróňa zase svůj čas tréningem levačky. Nicméně nakonec mě překvapí Ivoš, že tam tou dobou bude s přítelkyní a protože je velkej romantik, bere i bajk.

Já se doplazím v pátek v noci na svatopetrskej parkál, kde už ňákou dobu probíhá párty dle Macinova gusta, tedy cokoliv pod 180bpm je teplej popík, prohodím pár slov se sousedem u pivka a dem spát.

V sobotu dopoledne dáme trackwalk s kolem, protože komu se chce v tom vedru chodit pěšky a než padne polední pauza, máme za sebou dvě tréningový jízdy. Je dost jasný, že tahle trať bude fest makačka na ruce. Ostatně, brečí téměř všichni, čím méně zdvihu, tím je nářek vydatnější. Jak dráha vypadala? Mrkej na Pupákovic video dole!

Po obědové pauze u velmi milé paní v penzionu Lenka dem ještě na pár jízd. Při obhlídce parkoviště je vidno, že újmy na zdraví i materiálu se množí a my samo nechcem trhat partu. Já sem krátkej na prescesťáku a zlehka prošlápnu kotník, což ovšem není nic, s čím by se nedalo dál jezdit, Ivo to kontruje defektem a dem se schovat do stínu registrace. Než to přezuje, mám dost času ubezpečit pana rozhodčího, že mě určitě neuvidí v dlouhých kalhotech ani s chráničema na loktech, což mi sice prvně odkýve, ale na druhý den už se docela cuká. Řešením do příště tak bude nejspíš zavazet jelitě, která tyhle nesmysle nemá povinný. Dem to ještě jednou sjet, nicméně horko je neúprosné a tak bude bezpečnější to dál moc nehrotit a jít se raděj schovat k Lence na studený pivko.

  

Neděle probíhá klasicky, dvě jízdy na rozehřátí a de se na semíčko. Lehce demotivující je přístání vrtulníku, kterej nabírá mlaďocha, co prohrál pokus o vandalizaci reklamní tabule vedle dřevěnýho odpalu. Naštěstí bez vážných následku. Každopádně já jedu hodně rozvážně, je to první jízda v kuse za celej víkend a nejsem si jist, zda budou ruce spolupracovat.

Nicméně rezerva tam je a tak, nadopovanej borůvkovýma knedlíkama, mám v plánu tomu ve finále trošku pohulit. Po zdlouhavým řešení časomíry, která v tom vedru rezignuje na svoji funkci, sem konečné na řadě. "Připravit... pozor... mrd" a stojím na místě. Když se rozkoukám, zjišťuju, že sem vyrval pedal z kliky, takže to letos zase mistrovskej dres nebude a finálovou jízdu si dám bohužel tak leda lanovkou. Nicméně prvotní nasrání brzy střídá velká úleva, stát se tohle na trati... no, dále o tom lépe nepřemýšlet.

Je fajn, když umí člověk hledat pozitiva, ovšem na tom, že při odjezdu líznu zadním kolem od auta rošt u pokladny, musím všechno vyházet, přehodit na rezervu, naložit...  to vše za kontinualního p*čování a v ubíjejícím parnu, tak na tom se už vážně nic najít nedá. Tak snad to na Špičáku půjde líp!

A jak to dopadlo? Vítězi druhého kola Czech Downhill Top On Trail Cupu se stali a mistrovské tituly získali v elitě Standa Sehnal, který obhájil loňský titul, v ženách si mistrovský dres vyjela Barbora Průdková. Výsledky ostatních kategorií najdeš ve výsledcích níže.

 

Foto: DCH Photo, Lukáš Navrátil. Děkujeme!

Diskuze

  • anonymní uživatel Jiří Dlabáček (jidl(zavináč)volny.cz) 29.6.2021 000 13:06

    Fotogalerii ze závodu a krátký report jsem přidal na web
    dlabacek.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí