journeyman_brezen




Jiří Císař na tandemu s Vláďou: Několikanásobný účastník Šestidenní a vítěz Světové trofeje

Máme tu další díl pátečních rozhovorů Na tandemu s Vláďou a s ním hosta Jiřího Císaře. Poslechněte si vyprávění o enduro závodech, které nám přiblíží jeden z nejúspěšnějších jezdců naší historie. Tovární jezdec Jawy Jiří Císař přiblíží, jak se trénovalo, jak se závodilo a jak probíhal vývoj továrních speciálů, které patřily mezi světovou špičku.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Jiří Císař se v rozhovoru rozpovídá o svých závodnických začátcích, o tom jak se dostal do enduro reprezentace a také o tom, jaké sedlal motorky a co všechno během kariéry zažil. Několikanásobný účastník Šestidenní a vítěz Světové trofeje i Stříbrné vázy vypráví o svých kamarádech a vzpomíná na to, jakou měli skvělou partu a kolik si užili srandy.

Náš tip

Kompletní nekrácená verze zde: cisar.mp3

Jiří Císař byl továrním jezdcem Jawy celých čtrnáct let a za tu dobu mu pod rukama prošlo hezkých pár speciálů, v jejichž stupačkách bojoval o vítězství. Závodil dokonce pětatřicet sezon a jak sám říká, měl štěstí, že se mu vyhýbala větší zranění. V rozhovoru se dozvíte, proč si vysloužil přezdívku Malý car, jak se rád schází se starou dobrou partou, ale také to, že se věnuje veteránům a že se na stará kolena naučil hrát na heligonku.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na závodní motorce
  • Jak se stal továrním jezdcem Jawy
  • O závodech, tréninku i světové konkurenci
  • Jak probíhal vývoj továrních strojů Jawa
  • O zálibách, veteránech a hraní na heligonku

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kain80 přispěl 5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist