Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění.
Tohle chcete zažít! Více zde.

Mistrovství ČR v bench-pressu mužů a žen 2021 - reportáž a fotografie

Ronnie.cz > Powerlifting > Soutěže

Mistrovství ČR
v bench-pressu mužů a žen 20201 - výsledky

V neděli 20. června 2021 se v Jihlavě konal 29. ročník Mistrovství České republiky v bench-pressu mužů a žen. Soutěž navazovala na předešlý den a samozřejmě ji nadále pořádal oddíl Powerlifting Jihlava pod vedením Tomáše Šárika. Sbor rozhodčích byl na tuto soutěž zvolen následovně, postranními rozhodčími byli Jaroslav Doleček a Patrik Přibyl, hlavním rozhodčím byl Josef Švejda. Dohled nad celou soutěží měl jako delegát Zdeněk Zvonič.

Po komplikacích s přípravou při předchozím dlouhodobém zavření fitness sektoru přijelo bohužel na soutěž pouze dvacet čtyři nadšenců. Z toho soutěžilo pět žen ve třech váhových kategoriích. Nejlehčí kategorii, sloučenou do 57 kg, vyhrála Denisa Turková výkonem 75 kg. To jí vyneslo i první místo absolutního pořadí žen. Denisa soutěžila a vyhrála i den předešlý, kdy závodila za mládež. Ve sloučené kategorii do 76 kg získala zlato zkušená závodnice Alena Krčmářová za výkon 77,5 kg. Taktéž reprezentovala i předešlý den v ženách masters I. Nejtěžší váhovou kategorii, sloučenou nad 76 kg, vyhrála Petra Švadlenková výkonem rovných 100 kg.

Devatenáct mužů poměřilo síly v šesti kategoriích. Nejlehčí váhovou kategorii vyhrál Roman Kocúr, který zvládl zvednout činku o hmotnosti 147,5 kg. Martin Turek bodoval v kategorii do 83 kg, zvedl 185 kg a to mu stačilo na zlato. Kategorii do 93 kg ovládl Jiří Kati, který zvedl neskutečných 260 kg a měl všechny pokusy v soutěži platné. S velkým náskokem vyhrál Zdeněk Tuháček kategorii do 105 kg, zvedl 225 kg. Zvládl se vrátit na soutěže i přesto, že loni utrpěl rupturu bicepsu a následně podstoupil operaci. Domácí závodník Milan Selinger za mohutné podpory získal zlato pokořením 290 kg v kategorii do 120 kg. Nejtěžší váhovou kategorii ovládl Jaroslav Šoukal, nazvedal 307,5 kg a získal i zlato za absolutní pořadí mužů.

Pro rozhovor jsem si vybrala Denisu Turkovou, úspěšnou závodnici z obou soutěžních dní. V sobotu získala v dorostenecké kategorii zlato jak v kategorii, tak absolutně, a jinak tomu nebylo ani v neděli mezi ženami. Reprezentuje oddíl TJ Viktorie Bohumín.


Denisa Turková

Měla jsi vzhledem k dlouhodobému uzavření fitness center problémy s tréninkem, nebo jste si jako mnozí vytvořili vlastní prostory ke cvičení?

Vzhledem k tomu, že jsme měli doma posilovnu (Powerlifting Turkes - Rambo dílna) už delší dobu, vlastně od mých začátků, tak to žádný problém nebyl. Během covidu jsme posilovnu s mým otcem Martinem Turkem ještě rozšířili a obohatili o různé druhy os a vybavení.

A jak jsi tedy s výkonem spokojená? Bylo náročné soutěžit oba dny?

S výkonem jsem velmi spokojená, zvedla jsem to, co jsem měla naplánované. První den určitě náročný nebyl, brala jsem to jako rozcvičku, ale druhý den to pro mě bylo náročnější už kvůli tomu, že jsem závodila v dresu a hned prvním pokusem zakládala jak osobní, tak národní rekord.

Viděla jsem, že opět po delší době závodil i bratr Tomáš Turek. Kdo ho vlastně přesvědčil k návratu?

Tím, že jsme já a můj přítel Denis cvičili doma, tak jsme přesvědčili i Tomáše, aby chodil s námi. A díky Denisovi měl motivaci zvedat větší váhy a připravit se na závody.

Vzhledem k tomu, že závodíš ty, bratr i otec, cvičíte i spolu?

Cvičím především s Denisem a Tomášem. S otcem to máme tak, že když potřebujeme pomoct, tak nám pomůže, a naopak.

Jaké máš další sportovní plány?

Určitě mám v plánu se zúčastnit MČR mužů a žen v Plzni, a poté bych chtěla závodit na mezinárodních závodech.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!


Mistrovství České republiky v bench-pressu mužů a žen 2021
- fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínArtur Bartusik: "Tělo všechno sčítá a...
migo (16:58) • Doporučil bych kimchi, vyrobené doma. Mám s ním ty nejlepší zkušenosti a je vhodné práv...
magazínArtur Bartusik: "Tělo všechno sčítá a...
fobo (00:21) • hezky popsáno, mám za zebou vše včetně té těžké operace, a i asi 20ti dalších, jen jsem...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (08:56) • Takovou podobnou anketu jsem udělal tenkrát před natáčením a jména z nich jsem se potom...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Mikuc (22:03) • Možná udělat nějakou anketu, dotazník, zadat tam jednotlivé kategorie partií a tak, mož...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (09:34) • Ahoooj, děkuju za zpětnou vazbu. Pokud v tomto nebo v prvním díle nepadlo, že finální v...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie