Vyzkoušeli jsme online hlasování a z výsledku jsme byli překvapeni!

Hlasování per rollam online stále ještě pro mnohé představuje strach z neznáma. Proto jsme oslovili profesionálního předsedu SVJ, který s online hlasováním zkušenosti má, aby nám je popsal. Nejlepší na tom všem prý je, že všichni zjistili, že to jde i jinak – uvědomili si, kolik vlastně ušetří peněz a hlavně času. Navíc ani nemusí řešit usnášeníschopnost – protože pohodlně odhlasuje každý.

Vyzkoušeli jsme online hlasování a z výsledku jsme byli překvapeni!

Můžete nám přiblížit, jak jste využili online hlasování na stránkách sousedé.cz během pandemie koronaviru?

Dobrý den, naše společnost poskytuje služby profesionálního předsedy SVJ nebo člena výboru SVJ a portál sousedé.cz využíváme často. Službu online hlasování per rollam na platformě sousede.cz jsme nedávno využili v jednom SVJ v Praze, kde jsme byli zvoleni do funkce předsedy právě za pomocí této platformy. Členové SVJ tak nemuseli vyrážet na poštu, aby hlasovali metodou per rollam, kterou mohou momentálně hlasovat všechna SVJ díky účinnosti zákona č. 191/2020 Sb., a odhlasovali z pohodlí svých domovů. Stačilo jim jen připojení k internetu a PC/mobil. Samotné hlasování a export výsledků tohoto hlasování proběhly bezproblémově elektronicky, v tom vidím největší výhodu a praktičnost této metody. Z pohledu fungování SVJ je tento nástroj skvělým pomocníkem v řízení a velmi nám i vlastníkům usnadnil život a ušetřil spoustu času.“

Předsedové SVJ se nás často ptají, zdali výsledky hlasování per rollam budou akceptovány na úřadech. Zapsal schválené hlasování pomocí online hlasování rejstříkový soud bez problému?

Ano, doložili jsme jim výpisy z výsledků hlasování per rollam včetně jednotlivých hlasovacích lístků od vlastníků v elektronické podobě. Návrh změny zapsaných údajů na soud byl zaslán datovou zprávou v elektronické podobě. “

Měl jste od vlastníků pozitivní ohlasy ohledně uživatelského prostředí?

Nikdo z řad vlastníků si na přihlašování do systému ani na samotné hlasování nestěžoval, službu sousedé.cz využíváme dlouhodobě a můžu jí v tomto ohledu vřele doporučit. Chápu, že někteří vlastníci z řad starších ročníků nemají přístup k internetu, ale i toto jsme vyřešili pomocí plných mocí a delegování hlasování.“

Online hlasování bez starostí

Konečně je na trhu kvalitní nástroj pro online hlasování, který využijí nejen SVJ a BD, ale i spolky, společnosti… Hlasujte online a ušetříte nejen spoustu peněz za pronájmy sálu a tisk papírů, ale i drahocenný čas všech členů. A jaké jsou další výhody?

  • Odhlasovat zvládnete v pohodlí domova po internetu přes notebook nebo stolní počítač. Nemusíte chodit na poštu nebo střežit schránku.
  • Export a vyhodnocení výsledků online hlasování dostanete elektronicky do pár minut.
  • Výsledky online hlasování jsou právně uznatelné a zabezpečené.
  • Online hlasování je transparentní – můžete sledovat jak průběh hlasování, tak jeho výsledek.
  • Možnost delegování hlasu pro ty, co nemají přístup k internetu.
  • Seznam vlastníku jednotek je automaticky aktualizován dle katastr nemovitostí.
  • Otázky můžete kdykoliv měnit nebo upravovat.
  • Výbor společenství vlastníků může do online aplikace přidávat přílohy (PDF dokument, obrázek atd.)
  • Vzory plných mocí a hlasovacích lístků si každý účastník hlasování může stáhnout, vyplnit, nahrát a vybrat, kdo za něj bude hlasovat.

Vyzkoušejte hlasování online

Prohlédněte si, jak přehledné a jednoduché online hlasování je

Výsledky hlasování Výsledky hlasování

Hlasování ze dne 17. 4. 2020 Hlasování ze dne 17. 4. 2020

Hlasování ze dne 17. 4. 2020 Hlasování ze dne 17. 4. 2020

Jak hlasovat mimo shromáždění? Listinně nebo elektronicky?

Online hlasování - účinný způsob, jak zachovat činnost a provoz nejen bytového domu!

Elektronickým hlasováním pomůžete omezit šíření nákazy koronaviru

Elektronické hlasování 21. století

Možnosti hlasování společenství vlastníků v současných podmínkách pandemie COVID-19 a nečastější pochybení při něm

Klasickému hlasování na schůzích nejspíš odzvonilo

Sousedé.cz - s námi máte domy v kapse

Vytvořili jsme přehlednou platformu pro společenství vlastníků jednotek s cílem ušetřit čas, peníze a nervy. S námi lze dělat správu bytových domů tak, aby se všem dobře žilo. Zjednodušili jsme práci pro správce SVJ a pro výbor SVJ. Jako předseda SVJ budete mít vše důležité na jednom místě, vždy a odkudkoliv dostupné a samozřejmě přehledné. Pro správce SVJ jsme připravili přehledný komunikační kanál, který umožňuje rychlou distribuci dokumentů s garancí přečtení a evidenci závad, která vám ulehčí od starostí s hlášením a řešením jakýchkoliv závad v rámci SVJ.

Zaregistrujte se a vyzkoušejte náš portál SVJ. Zjednodušte si život a využijte online prostředí. Mějte váš dům v kapse.


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?