BK MLADÁ BOLESLAV

Buď jako Bruslař: Daruj krev, můžeš tím zachránit život

25. 6. 2021
Autor: Klub
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav byli v pátek 25. června darovat krev pro mladoboleslavskou Klaudiánovu nemocnici. Zapojili se tak do projektu na podporu hledání nových dárců krve a pomohli těm, kteří to momentálně potřebují. S vracející se plnou operativou nemocnice je totiž momentálně nedostatek této tělní tekutiny. Pomozte i vy!

Jedná se o další z řady projektů mezi mladoboleslavským hokejovým klubem a nemocnicí, který si dává za úkol další formou prohloubit vzájemnou spolupráci. Lední hokej je tvrdý sport a Bruslaři dobře vědí, že bez lékařské pomoci by se často neobešli. A rádi pomoc zdravotníků splácejí.

Z uplynulých sezon si nepochybně vzpomenete na každoroční charitativní utkání, přičemž výtěžky z aukce speciálních dresů vždy směřovaly na jedno z oddělení Klaudiánovy nemocnice. Hráči A týmu předloni v útrobách budovy i jejím okolí nafotili rovněž nástěnný kalendář, který měl u fanoušků obrovský ohlas.

Darování krve bylo dalším logickým krokem. Tím spíš, pokud je to potřeba. „Vnímám to jako něco automatického. Měli bychom si pomáhat,“ nechal se slyšet kapitán BK Mladá Boleslav Martin Ševc. Podobně to vidí i brankář Marek Schwarz, který byl rovněž darovat svou krev. A dodává: „Běžte taky. Nic vás to nestojí a někomu tak můžete zachránit život.“

Buď jako Bruslaři a daruj krev – všechny potřebné informace najdeš na webu Klaudiánovy nemocnice.

Fotografie z darování krve hráčů BK Mladá Boleslav najdete zde.




Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)
×
Dnes v 17:00 | DOR
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav