Hlavní obsah

Basketbalisty Dallasu bude v NBA trénovat člen Síně slávy Kidd

Dallas

Basketbalisty Dallasu bude v NBA podle amerických médií trénovat jejich bývalý hráč a člen Síně slávy Jason Kidd. Někdejší hvězdný rozehrávač v roli hlavního kouče Mavericks nahradí Ricka Carlislea, pod jehož vedením získal v texaském klubu před deseti lety titul.

Foto: Keith Birmingham, ČTK/AP

Dnes už bývalý trenér Dallasu Rick Carlisle na archivním snímku debatuje s rozhodčím Seanem Wrightem (4) při utkání s Los Angeles Clippers.

Článek

Carlisle v polovině června v Dallasu po 13 sezonách skončil a tento týden se dohodl na angažmá s Indianou. Den před ním byl po 24 letech propuštěn generální manažer Donnie Nelson. Jeho funkci by měl zaujmout bývalý vedoucí pracovník firmy Nike Nico Harrison, jenž má blízko k majiteli Mavericks Marku Cubanovi. Společně se shodli na angažování Kidda jako nového kouče.

Nyní osmačtyřicetiletého Kidda si Dallas vybral v roce 1994 jako dvojku draftu. V roce 1996 ho vyměnil do Phoenixu, poté Kidd hrál za New Jersey (dnes Brooklyn) a k Mavericks se vrátil na období 2008-2012. Kariéru zakončil v roce 2013 jako hráč New York Knicks.

Dvojnásobný olympijský vítěz s týmem USA se okamžitě poté dal na trénování a vedl New Jersey a Milwaukee. Uplynulé dvě sezony strávil jako asistent v Los Angeles Lakers, s nimiž loni vyhrál titul.

V historických tabulkách NBA Kiddovi patří druhé místo v asistencích (12.091) a ziscích míče (2684).

Reklama

Související témata: