Příprava: Sparta s si s chutí zastřílela, dařilo se i Liberci

Příprava: Sparta s si s chutí zastřílela, dařilo se i Liberci
PŘED SEZONOU

Během posledního předprázdninového sobotního dopoledne odehrály české kluby několik přípravných duelů na nadcházející sezónu. Podívejte se na přehled aktuálních výsledků z letní přípravy prvoligových celků.

Viktoria Plzeň – Spartak Trnava 4:1 (0:0)

Plzeňská Viktoria ve svém prvním přátelském zápase rozstřílela slovenskou Trnavu 4:1 ve druhém poločase. Po bezbrankové první půli padlo ve druhé část zápasu rovnou pět branek a z toho dvě padly z pokutových kopů. První gól vstřelil Pavel Šulc a na jeho zásah z penalt navázali Chorý s Kayambou. Hosté pak zkorigovali zásluhou Kolesára, ale poslední slovo měla opět Viktoria poté, co Milan Havel doklepl do sítě ránu Chorého.

 1. FC Slovácko – 1. FC Prostějov 5:0 (3:0)

Ve druhém přípravném utkání porazilo Slovácko, které v nadcházející sezóně čeká boj o Evropu, třetí celek druhé ligy, Prostějov. O branky Slovácka se postarali Ondřej Šašinka, Milan Petržela a Vlastimil Daníček v první půli a ve druhém poločase se střelecky dvakrát prosadil Lukáš Sadílek.

AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 7:0 (1:0, 0:0, 3:0, 3:0)

V malém pražském derby, které se odehrálo netradičně na čtvrtiny po 30 minutách jasně dominovali Letenští fotbalisté, kteří si z utkání také odnesli jasné vítězství. Hattrick si na své konto připsal Matěj Pulkrab a o další branky se postupně postarali Ladislav Krejčí st., Matěj Polidar, Lukáš Juliš a Martin Minčev.

SK HS Kroměříž – FC Baník Ostrava 1:1 (0:1)

Pro ostravský Baník se jednalo o první přípravné utkání po kondičním soustředění. I když měli ostravští fotbalisté na hřišti převahu, branku se jim podařilo vstřelit pouze jednou, a to na sklonku první půle zásluhou Yira Soira. Začátkem druhé půle se Kroměříži povedlo vyrovnat díky trefě Patrika Červenky a tento stav již zůstal do konce utkání.

FC Fastav Zlín – SK Uničov 5:1 (1:1)

Zlín si pro své první přípravné utkání zvolil za soupeře třetiligový Uničov. I přestože zlínští od 35. minuty prohrávali po brance Krče z pokutového kopu, povedlo se jim hned o minutu později vyrovnat brankou Tomáše Poznara. Po změně stran již bylo vše v režii domácích prvoligistů a postupně se trefili Lukáš Hrdlička, Vakho Čanturišvili, David Tkáč a Libor Bobčík.

FK Pardubice – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Sestoupivší Zbrojovka Brno v přípravném utkání porazila po velmi dobrém výkonu prvoligové Pardubice 2:0 a ukázala, že i navzdory pádu zpátky do druhé ligy se dokáže měřit s týmy o soutěž výše. Pro Pardubice naopak nedopadlo první přípravné utkání a „perníkáři“ si jistě budou chtít spravit chuť ve středu 30. června ve druhém utkání s Mladou Boleslaví. O branky Zbrojovky se postarali v sedmadvacáté minutě Jakub Přichystal a zkraje druhé půle pak střídající Martin Sedlák.

FK Teplice – FC Chomutov 4:2 (4:1)

V severočeském derby zdolali prvoligoví fotbalisté Chomutov poté, co si vytvořili dobrý náskok již v první části zápasu. V té se totiž dvakrát trefil Daniel Trubač a po jedné brance přidali Pavel Moulis s Likášem Marečkem. Chomutov na dobrý výkon Teplic v první pětačtyřiceti minutovce dokázalbreagovat pouze jedním gólem. Ve druhé půli se ze hry Teplic vytratila fotbalovost a chomutovským se tak podařilo ještě jednou snížit.

SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov 3:0 (1:0)

Rovněž olomoucká Sigma má za sebou první zápas v rámci letní přípravy po kondiční části soustředění. V něm se utkala s druholigovým Vyškovem, který porazila 3:0 po brance Pavla Zifčáka v první půli a brankách Tomáše Zlatohlávka a Mojmíra Chytila ve druhém poločase.

FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 3:1 (3:1)

V utkání dvou prvoligových mužstev se vše podstatné událo již v prvním poločase, kdy na hřišti v Opatovicích nad Labem dominovali východočeští fotbalisté. Za Votroky se trefili postupně Daniel Vašulín, Adam Vlkanova a Štěpán Harazim. Klokanům se podařilo sice na úvodní Vašulínův gól odpovědět brankou Jakuba Fulneka, to však bylo vše a na víc už se Pražané nezmohli.

FC Slovan Liberec – FK Viktoria Žižkov 5:0 (2:0)

Prvoligový Liberec nad druholigovým Žižkovem dominoval ve všech stránkách, a i přesto, že utkání nebylo z těch nejpohlednějších, nasázeli Severočeši Pražanům pět branek. O ty se postarali Imad Rondić, Marek Bína, Jan Matoušek a na závěr dvakrát Adam Diamé.

MFK Karviná – AS Trenčín 0:3 (0:1)

První zápas letní přípravy mají za sebou i fotbalisté Karviné. Trenér Jozef Weber dal příležitost především mladým, novým a testovaným hráčům, kteří však hostům ze Slovenska vůbec nestačili. O všechny tři branky Trenčína se postaral Jakub Kadák.