Minařík Racing závodil mezi vinicemi

Barbora Vebrová, 26. června 2021, 16:25 Google+

O třetím červnovém víkendu přišel na řadu závod s centrem dění v Hustopečích, kde se na start postavil také tým Minařík Racing. Poprvé měli k tratím i do servisního areálu povolenou přítomnost diváci a všichni se těšili, že všechno bude tak trochu jako dřív.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na závodě plném šotolinových úseku reprezentovaly slušovický tým dvě posádky. Již tradiční členové týmu René Dohnal s Romanem Švecem zůstali věrni Peugeotu 208 Rally4 a mezi vinicemi chtěli bojovat o nejlepší příčky s vozem poháněnou jednou nápravou. Jenže hned na první rychlostní zkoušce se potvrdilo, jak jsou tratě rychlostních zkoušek v Hustopečích náročné. „Začátek se nám moc nepovedl. Během jednoho kilometru první erzty jsme stihli vybojovat obří krizi a také trefit po hloupé chybce vzrostlý keř. Bylo z toho naprasklé čelní sklo a ztráta nárazníku. Přední nárazník jsme vyměnili a my tak mohli pokračovat ve večerních průjezdech se světelnou rampou. A to nebyl všem problémům konec. Ve druhém průjezdu jsme pod Kraví Horou přejeli stejný betonový antikat, jako asi 10-15 posádek před námi. Měli jsme neskutečné štěstí. Se zničeným druhým nárazníkem a ohnutým diskem jsme dokončili v pomalém tempu RZ. Kolo vyměnili a etapu dojeli,“ popsal krušné chvilky v páteční etapě René Dohnal. Sobotní etapa již byla pro posádku Dohnal – Švec v poklidnějším tempu. „V druhé etapě jsme se snažili pouze hlídat pozici a získat veledůležité body do hodnocení dvoukolek. To se také povedlo, vyhnuli jsme se jakémukoliv extempore a dokončili druzí v 2WD, první ve třídě i Peugeot Cupu a zvítězili i ve slovenské části 2WD. Vděk je to pravé slovo, kterým hodnotím tento závod. Měli jsme kliku a moc dobře to víme. Body jsou skvělé a i když jsme ztratili průběžné vedení v 2WD, před Bohemkou je vše otevřené. Již se moc těšíme. Děkuji rodině i partnerům za podporu. Fanouškům, že přišli v hojném počtu a vytvořili kulisu, na kterou jsme zvyklí. Bylo to fajn a všem moc děkujeme,“ řekl René Dohnal. V absolutním pořadí se kluci umístili na 19. příčce.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Druhou posádkou, která startovala pod hlavičkou Minařík Racing byli Petr Hapala se spolujezdcem Zbyňkem Kozákem. Dvojice usedla do vozu Renault Clio Sport. Pro Petra to byl první start po delší době, naposledy závodil na Barum Czech Rally Zlín 2019. Kluci se s náročnými tratěmi a úzkými šotolinovými úseky vypořádali na výbornou. V cíli posádka Hapala – Kozák obsadila 2. místo ve třídě 8, 22. místo v kategorii dvoukolek a v absolutním hodnocení dorazila do cíle na 51. příčce.

Nyní na tým pod vedením Lubomíra Minaříka čeká Rally Bohemia. Závodit se v okolí Mladé Boleslavi bude ve dnech 10. - 11. července.

Vytisknout

Diskuze: Minařík Racing závodil mezi vinicemi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

WATERLOO V HUSTOPEČÍCH aneb PŘÍBĚH JEDNÉ ZATÁČKY

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud