Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horváth (48), který přežil pád vrtulníku s Kellnerem: Další operace ruky!

Autor: Josef Slabý - 
27. června 2021
05:00

Snowboardista David Horváth (48) vyhrává svůj boj o život. Byl jediným, kdo přežil tragický pád vrtulníku nedaleko Anchorage na Aljašce, ve stroji tehdy zemřel i nejbohatší Čech Petr Kellner (†56). Ve středu podstoupil další operaci rukou.

Ta tragická zpráva obletěla celý svět 27. března. Petr Kellner spolu s dalšími čtyřmi lidmi zahynul při pádu vrtulníku v horské oblasti na Aljašce. Jedinou pozitivní informací byl fakt, že nehodu přežil další Čech David Horváth. Toho záchranáři našli mezi troskami vrtulníku. Ze svých zranění se zotavoval v nemocnici Providence Alaska Medical Center v Anchorage. Zde museli lékaři bojovat o záchranu jeho omrzlých rukou. Vůle žít se ale český šampion ve snowboardingu nevzdal a v polovině dubna se vrátil ke své rodině na sever Čech do vesnice nedaleko Turnova.

Zachráněné prsty

Boj o ruce zde pokračuje. „Jen krátce. David právě dnes podstupuje velmi vážnou operaci rukou, držte mu všichni palce,“ odpověděla Blesku ve středu matka Davida Horvátha Štěpánka na otázku ohledně snowboardistova zdravotního stavu. Na fotce, kterou nedávno zveřejnil na sociálních sítích, je vidět, že prsty se lékařům zachránit podařilo. Při těžkých omrzlinách se po čase odstraňuje odumřelá kůže a nahrazuje se transplantátem. K tomuto zákroku pravděpodobně došlo právě ve středu.

Kellner štěstí neměl 

Takové štěstí jako David Horváth ale neměl Petr Kellner. Původně českolipský rodák si střežil svoje soukromí. Přesto o něm bylo známo, že miluje adrenalinové sporty. Před osudnou nehodou se s Davidem Horváthem věnoval takzvanému heliskiingu, tedy adrenalinovému lyžování v nepřístupných terénech, na které se přepravují lyžaři vrtulníkem. Helikoptéra ale narazila do svahu a Petr Kellner společně s dalšími čtyřmi lidmi zemřel. Svojí rodině zanechal majetek v přibližné hodnotě 293 miliard korun.

Video  Dojemné rozloučení s Petrem Kellnerem (†56) v Karibiku  - Facebook
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa