Zájem o pronájmy v Ústeckém kraji meziročně stoupl. Jaké byty lákají nejvíc?
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Poptávka po pronájmu bytů v Ústeckém kraji od dubna loňského roku stále roste. Lidé mají větší zájem o byty s balkonem, terasou či lodžií. Vypovídá o tom počet vyhledávacích dotazů na největším českém realitním portálu Sreality.cz, kde lidé při hledání bytu k pronájmu častěji zaškrtávali právě filtr s tímto požadavkem. Pokračuje tak celoroční trend zvyšující se poptávky po bytech s venkovním prostorem, který je patrný od začátku koronavirové pandemie.

Zájem o pronájem bytů se kontinuálně zvyšuje od loňského dubna ve všech krajích. Trend nárůstu zájmu v oblasti pronájmu bytů začal na Sreality.cz v dubnu loňského roku s nástupem pandemie koronaviru a prvním lockdownem a pokračoval dále v průběhu celého roku až do současnosti. Dlouhodobě jsou stále nejžádanější byty v kategorii 2+kk. Mírně se zvýšil zájem o větší byty a naopak lehce poklesl zájem o nemovitosti s dispozicí 1+kk a 1+1, které jsou často nabízeny ke krátkodobým pronájmům a na trhu se jich díky odlivu turistů během pandemie objevilo větší množství.

„Kromě zvýšení obecného zájmu o realitní trh řeší lidé stěhováním se v rámci Česka především aktuální potřeby související s pandemií a rozšířenějším využíváním home office,” říká Šarlota Smutná, datová analytička Seznam.cz.

Poptávka po pronájmu bytů s možností pobytu venku roste

Lidé se více zajímají o pronájmy bytů s lodžií, balkonem nebo terasou, největší nárůst zaznamenal portál Sreality.cz ve vyhledávání bytů s touto specifikací loni v květnu v kraji Vysočina. V meziročním srovnání jde o nárůst dokonce o více než 81 %. Následovaný je téměř stejně skokovým dubnovým nárůstem v Libereckém a Středočeském kraji, kde procento vyhledávání v meziročním srovnání stouplo o více než 70 %. V rámci celého Česka byl v loňském dubnu nárůst meziročně téměř 55 %.

„Od letošního dubna zaznamenáváme v meziročním srovnání s ohledem na loňské skokové nárůsty lehký pokles poměru dotazů s tímto požadavkem. V absolutních číslech je nicméně zájem stále nesrovnatelně vyšší než v době před pandemií, konkrétně u pronájmu bytů s balkonem, terasou či lodžií zpracováváme denně v průměru 3186 dotazů,“ uzavírá Smutná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru