27. 6. 2021

Novinka pod lupou: The Mysterious Benedict Society (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Mysterious Benedict Society
Žánr dobrodružný, komedie, drama
Stanice Disney+
Premiéra 25. 6. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Trenton Lee Stewart (předloha)
Hrají Tony Hale, Kristen Schaal, MaameYaa Boafo, Ryan Hurst, Gia Sandhu, Mystic Inscho, Emmy DeOliveira, Seth Banee Carr, Marta Kessler

O čem to je?

Excentrický dobrodinec rekrutuje čtyři nadané sirotky na tajnou misi. Začnou v utajení chodit na internátní školu známou jako Institut, kde musí zmařit nebezpečný plán, který by měl celosvětové následky. Hrdinové si postupně vytvoří pouto a stane se z nich nová rodina.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nevěděla jsem nic, nečekala jsem nic, ale pilot mě nadchnul! Miluju podobné chytré věci, testy, hry, různé přístupy k jednomu úkolu, a toho všeho tady bylo plno od začátku do konce. Opravdu jsem nečekala, že mě seriál tak ohromí, zvlášť když ho Disney+ ani moc extra nepropagoval. Přece jen je to jen vedlejšák k marvelácké vlně. Ale rozhodně by neměl uniknout vašemu hledáčku!

Upřímně doufám, že takhle chytrý nebyl jen pilot, ale styl bude postupovat i dalšími epizodami. V té první totiž máme výběrové testy, ze kterých se ukáže, které děti mají v hlavě mozek a hodí se pro tajnou společnost pana Benedicta. Teď, když už v ní jsou, hrozí nebezpečí, že se z toho stane obyčejná tuctovka. Ale věřím, že když byl pilot tak povedený, tak i další díly si dokážou udržet nastavenou laťku a budou bavit na sto procent.

Hereckému obsazení nemám co vytknout. Na to, že jsou hlavní postavy děti, tak se mi na ně moc příjemně koukalo. Ovšem ani dospělá část postav není vůbec špatná. Hned jsem poznala Carol z Last Man on Earth, která zde má hodně zajímavou roli a musím říct, že se mi hodně líbí. Samotný pan Benedict je taková karikaturní postavička, zatím nevím, jak se k němu stavět. Ale celkově jsou všichni super a těším se, na jaké společné dobrodružství se vydají.

Stylově bych novinku připodobnila možná k A Series of Unfortunate Events, má to podobnou atmosféru. Seriál míří do mého watchlistu, pilot byl velmi, velmi, velmi příjemným překvapením.

  • chytrost čistí ze všech stran
  • dokáže upoutat a nepustit
  • postavy a herci
  • snad geniálnost nebyla záležitostí pouze pilotu
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Petyer

Petyer

Vcera som videl prve dve casti a musim povedat, ze na to, ze tento serial asi mieri na mladsieho divaka tak...
před 2 roky
Další články k tématu