TOP 5 posil Ústí nad Labem. Pomůžou mu veteráni k záchraně?

Chance ligu čeká drastické zužování. Týmy proto nechtějí nechat nic náhodě a mohutně posilují. Platí to i pro Ústí nad Labem.

Lukáš Cikánek (G, 33 let)

Minulá sezona: –

Do profesionálního hokeje se vrací po sezoně, kterou strávil v Mělníku. Psychicky si odpočinul a ve Slovanu vytvoří hodně silnou dvojici s Petrem Hamalčíkem. Cikánek v minulosti patřil k nejlepším brankářům v Chance lize, Kladnu mimo jiné vychytal postup. V klíčové fázi sezony vždy jeho statistiky letěly nahoru. Přesně to od gólmana chcete.

Jakub Trefný (O, 40 let)

Minulá sezona: Kadaň, 31 zápasů (3+7)

Tak tohle bude jeden z nejzajímavějších příběhů sezony. Jakub Trefný, obránce s nejvyšším počtem startů v historii Chance ligy, po jedenácti letech skončil v Kadani. V Ústí nad Labem ho fanoušci dobře znají, v lásce ho kvůli agresivitě a provokacím ale neměli. Teď ovšem bude bojovat právě za Slovan. U Trhačů to pro všechny bylo psychicky náročné, znát to bylo i na Trefného výkonnosti. Po změně angažmá a při zodpovědnější týmové taktice by mohl být ještě dost platný.

Petr Přindiš (O, 32 let)

Minulá sezona: Sokolov, 24 zápasů (2+4)

Když hrál za Ústí nad Labem naposledy, přicházel coby bitkař a jako ochránce pro Jaroslava Roubíka. Člověk se ale získanými zkušenostmi mění a změnil se i Petr Přindiš. Bojovnost mu zůstala, horká hlava se ale přece jen zchladila. Teď by měl pomoct především s rozehrávkou.

David Tůma (Ú, 30 let)

Minulá sezona: Sokolov, 28 zápasů (13+16)

Nejzářivější letní posila. David Tůma je symbolem konzistence: rok co rok dá okolo dvaceti gólů. V sezoně 2019/2020 vyhrál produktivitu Vsetína, loni sbíral přes bod na zápas v Sokolově. Právě v Ústí nad Labem, kam se vrací po pěti sezonách, zažil hokejový průlom. Válel vedle Jaroslava Roubíka, který je nyní asistentem trenéra.

Jan Milfait (Ú, 29 let)

Minulá sezona: Šumperk, 31 zápasů (6+14)

V Ústí nad Labem by mohl zastávat pozici druhého centra. V Šumperku si letos nevedl špatně: jen Tadeáš Jaroš získal u Draků víc bodů. Drobný útočník dává hře myšlenku, má šikovné ruce. Bude zajímavé sledovat, jaký progres udělá pod trenérem Miroslavem Machem, který dokáže z hráčů vymáčknout maximum.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz