InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Písecký Jindřich Hašek prošel přes nasazené soupeře překvapivě až do finále

Vlevo druhý Jindřich Hašek a vítěz Tomáš Fencl. , Autor: Václav Kozma

Vlevo druhý Jindřich Hašek a vítěz Tomáš Fencl.     Autor: Václav Kozma

PÍSEK - O víkendu 26. až 27. června patřily tenisové dvorce v Písku u Otavy mládeži. Jihočeský tenisový svaz svěřil pořádání oblastního přeboru mladšího žactva jednotlivců klubu TK Písek. Ředitel turnaje Lukáš Hradský přivítal 32 chlapců a 15 dívek. S pořádajícího klubu dívky zájem o účast neprojevily a představilo se jenom pět chlapců - Jindřich Hašek, Lukas Jagr, Dominik Čechal, Ondřej Konfršt, David Šíp.

Hned první kolo ukázalo, že Písečtí nebudou v turnaji jenom do počtu. Hned čtyři postoupili do druhého kola a sítem prvního jenom těsně neprošel nejmladší z nich David Šíp. Druhé kolo už byla konečná stanice pro Jagra, Čechala a Konfršta. Hašek přes nasazenou osmičku Tadeáše Jareše z Táboru pokračoval dál. O postup do semifinále překvapivě vyřadil druhého nasazeného Jakuba Baštýře z Pelhřimova ve dvou setech poměrem 6:4, 6:2. V semifinále si Hašek vyšlápl na nasazenou čtyřku Lukáše Nguyena, a po těsných setech 7:5, 7:6 se probojoval do finále. To bylo na programu až v pondělí 28. června a kraloval v něm Tomáš Fencl z Českých Budějovic. Nasazený hráč číslo jedna procházel celým turnajem jako nůž máslem, když čtvrtfinále i finále vyhrál dvakrát 6:0. Překvapivý finalista z pořádajícího TK Písek Jindřich Hašek, svěřenec trenéra Lukáše Hradského, chtěl vysokému favoritovi trochu znepříjemnit cestu k titulu, ale od začátku utkání bylo zřejmé, že Tomáš Fencl drží taktovku pevně v rukou. Po setech 6:0, 6:1 se stal přeborníkem Jihočeského kraje a spolu s poraženým finalistou se pokusí trochu čeřit vodu na mistrovství České republiky.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace