Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Unikátní basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží stovkám sportujících dětí

Frýdek-Místek |

Úplně nová unikátní basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží svému účelu. Postavila se po vzoru japonských tělocvičen u základních škol, spolek Basketpoint v ní trénuje stovky dětí a zároveň dal halu k dispozici veřejnosti. Výstavba vyšla na téměř 80 milionů korun.

video: TV Polar

Nové a moderní prostředí basketbalové haly už denně naplno využívají stovky dětí. Na halu se tady nesmírně těšili a výsledek opravdu stojí za to.

Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

Nová hala stojí za pátou základní školou, její výstavba začala na začátku loňského roku a letos byla úspěšně dokončena. Byla postavena po vzoru japonských tělocvičen a zasadil se o ni předseda klubu Basketpoint Zdeněk Navrátil.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Dostali jsme se do fáze skanzen bez dětí, který tady byl zhruba 3 měsíce, do fáze nekonečného štěstí a radosti, protože tady pobíhají každý den děti, v podstatě stovky dětí, když se to všechno posčítá. Kluci začínají trénovat už v 6. hodin ráno, před školou individuální tréninky, tady vždycky přijde tucet kluků, s nimi trenéři. Přes den máme ještě drobné dodělávky, to vám musím ukázat nahoře a od 15. hodin, do 21. hodin se tady nezastaví tělocvična."
Matěj Musil, hlavní trenér dvou kategorií a přípravek: "Já jsem hrozně rád za to, že jsme to už dokázali dokončit a že jsme rozjeli tu nápravu roku v té pohybové mezeře u dětí."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Máme tady 18 košů, v podstatě se ten prostor dá rozdělit na 4 tréninková hřiště, která jsou pro ty menší nebo dvě velká tréninková hřiště, kde se dá hrát plnohodnotný basketbal. Čekáme, až se nám dodělají ještě tribuny, ale to už není tak podstatné. Trénovat, provozovat se dá, máme perfektní palubovku. Zázemí je silně nadstandardní, s klukama se díváme v patře na různé pořady basketbalové, děláme s nimi videorozbory."

Hala je uzpůsobena k tomu, aby zde mohly děti trávit maximum svého času. Zázemí včetně trenérů přispívá ke zkvalitnění péče o děti na jejich pouti za utvářením charakteru, navazováním přátelství a výchovou osobnosti, ale i cestou za vzděláním.

Anketa: 4.) "Když budeme mít moc úkolu, co máme splnit na druhý den, tak tady hned při tréninku můžeme splnit všechny úkoly a všechno co máme do školy."

Hala je zároveň k dispozici nejen členům klubu, ale i dalším školám a zájemcům z řad veřejnosti.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Asi bude ještě nějaký čas trvat, než se na nás první zájemci obrátí, ale jestli poslouží tato relace k tomu, tak budu rád. Opravdu je tady prostor pro veřejnost, zejména v dopoledních hodinách a těšíme se samozřejmě na děti z mateřských školek a škol tady od nás z Frýdku-Místku."

Na její výstavbu přispělo město Frýdek-Místek s Moravskoslezským krajem shodně po 17 milionech korun, 30 milionů pak získal klub v dotacích z ministerstva školství.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Zatím se blížíme k částce 80 milionů korun, ten zbytek je z našeho rodinného rozpočtu Navrátilů, k radosti mých dětí a manželky."

Plány haly, která nemusí vyjít na stamiliony, jsou navíc bezplatně k dispozici pro všechny sportovní kluby.

Nahlásit chybu


K tématu

Basketbalisté Opavy získali po 20 letech titul mistrů národní ligy

1. června 2023 23:06 | Opava | Jiří Cileček

Basketbalisté Opavy slaví po 20 letech pátý ligový titul. Čtvrté finále nad Děčínem vyhráli 108:104 po prodloužení a sérii ovládli 3:1 na zápasy. Svěřenci trenéra Petra Czudka triumfovali poprvé od roku 2003 a po osmnácti zlatech v řadě Nymburka, který při cestě až z předkola play off vyřadili v semifinále. Zajistili si tak účast v Lize mistrů. Děčín byl ve finále popáté a stejně jako v letech 2015, 2016, 2017, 2019 se musel spokojit se stříbrem.

Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.


Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

Včera 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

9. května 2024 23:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

9. května 2024 22:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

9. května 2024 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Folklorní soubor Zaolzi slavil 20 let činnosti v rockovém klubu čertovskou pohádkou

Trochu jinému repertoáru patřil jablunkovský rockový klub. Své 20. výročí tam totiž slavil folklorní soubor, který ze svých tanců vytvořil pohádku O čertově mlýnu na Gírové hoře.

Lidé bez domova uklízejí za stravenky Frýdek-Místek. Město chce projekt rozšířit

Lidé bez domova mají velký zájem pravidelně uklízet Frýdek-Místek. Za odvedenou práci totiž dostávají stravenky. Aktuálně se uklízí jednou týdně dvě hodiny. Město chce program rozšířit. Uklízelo by se dva dny v týdnu a zapojilo by se více lidí bez domova.

Akademie Podnikej F-M radila drobným podnikatelům s výzdobou výloh a poutavými texty

Vzdělávací akademie pro obchodníky Podnikej F-M radí už několik let drobným podnikatelům ve městě. Na posledním workshopu se zaměřila na to, jak správně vyzdobit výlohu nebo napsat poutavou ceduli. Sledovat moderní trendy je totiž podle odborníků velmi důležité.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli krajskou soutěž tanečních a jazzových orchestrů

Na 300 žáků základních uměleckých škol z celého kraje soutěžilo v Havířově na postupové soutěži orchestrů. Absolutním vítězem se stal orchestr z Frýdku-Místku, který díky tomu postoupil do celostátního kola soutěže.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

8. května 2024 18:05 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

7. května 2024 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Unikátní basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží stovkám sportujících dětí
Vydáno 28. června 2021 14:03, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Úplně nová unikátní basketbalová hala ve Frýdku-Místku už slouží svému účelu. Postavila se po vzoru japonských tělocvičen u základních škol, spolek Basketpoint v ní trénuje stovky dětí a zároveň dal halu k dispozici veřejnosti. Výstavba vyšla na téměř 80 milionů korun.

video: TV Polar

Nové a moderní prostředí basketbalové haly už denně naplno využívají stovky dětí. Na halu se tady nesmírně těšili a výsledek opravdu stojí za to.

Anketa: 1.) "Celý klub je rád, že máme konečně nějaké prostředí, že nemusíme pendlovat po školách, takže můžeme tady, máme vlastně takové naše zázemí, takže je to velmi super." 2.) "Je dobrá, jsou tu dvě hřiště, takže můžou hrát dva týmy najednou, máme tam i šatny a v šatně televizi." 3.) "Je super, mám to od domu kousek, takže tu můžu chodit i dříve nebo tu můžu i déle zůstat."

Nová hala stojí za pátou základní školou, její výstavba začala na začátku loňského roku a letos byla úspěšně dokončena. Byla postavena po vzoru japonských tělocvičen a zasadil se o ni předseda klubu Basketpoint Zdeněk Navrátil.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Dostali jsme se do fáze skanzen bez dětí, který tady byl zhruba 3 měsíce, do fáze nekonečného štěstí a radosti, protože tady pobíhají každý den děti, v podstatě stovky dětí, když se to všechno posčítá. Kluci začínají trénovat už v 6. hodin ráno, před školou individuální tréninky, tady vždycky přijde tucet kluků, s nimi trenéři. Přes den máme ještě drobné dodělávky, to vám musím ukázat nahoře a od 15. hodin, do 21. hodin se tady nezastaví tělocvična."
Matěj Musil, hlavní trenér dvou kategorií a přípravek: "Já jsem hrozně rád za to, že jsme to už dokázali dokončit a že jsme rozjeli tu nápravu roku v té pohybové mezeře u dětí."
Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Máme tady 18 košů, v podstatě se ten prostor dá rozdělit na 4 tréninková hřiště, která jsou pro ty menší nebo dvě velká tréninková hřiště, kde se dá hrát plnohodnotný basketbal. Čekáme, až se nám dodělají ještě tribuny, ale to už není tak podstatné. Trénovat, provozovat se dá, máme perfektní palubovku. Zázemí je silně nadstandardní, s klukama se díváme v patře na různé pořady basketbalové, děláme s nimi videorozbory."

Hala je uzpůsobena k tomu, aby zde mohly děti trávit maximum svého času. Zázemí včetně trenérů přispívá ke zkvalitnění péče o děti na jejich pouti za utvářením charakteru, navazováním přátelství a výchovou osobnosti, ale i cestou za vzděláním.

Anketa: 4.) "Když budeme mít moc úkolu, co máme splnit na druhý den, tak tady hned při tréninku můžeme splnit všechny úkoly a všechno co máme do školy."

Hala je zároveň k dispozici nejen členům klubu, ale i dalším školám a zájemcům z řad veřejnosti.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Asi bude ještě nějaký čas trvat, než se na nás první zájemci obrátí, ale jestli poslouží tato relace k tomu, tak budu rád. Opravdu je tady prostor pro veřejnost, zejména v dopoledních hodinách a těšíme se samozřejmě na děti z mateřských školek a škol tady od nás z Frýdku-Místku."

Na její výstavbu přispělo město Frýdek-Místek s Moravskoslezským krajem shodně po 17 milionech korun, 30 milionů pak získal klub v dotacích z ministerstva školství.

Zdeněk Navrátil, předseda klubu Basketpoint Frýdek-Místek: "Zatím se blížíme k částce 80 milionů korun, ten zbytek je z našeho rodinného rozpočtu Navrátilů, k radosti mých dětí a manželky."

Plány haly, která nemusí vyjít na stamiliony, jsou navíc bezplatně k dispozici pro všechny sportovní kluby.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000026288/unikatni-basketbalova-hala-ve-frydku-mistku-uz-slouzi-stovkam-sportujicich-deti