Francouzský závod se jel dopoledne před první etapou mužské Tour, start i cíl měl totožný a i větší část trasy byla stejná, jen byla pro ženy pochopitelně kratší, když měřila 107 km. Byla hodně zvlněná se středně náročnými stoupáními a i cíl byl do kopce, jen v posledních stovkách metrů se trošku narovnal.

Takže terén příhodný pro klasikářky s dobrým spurtem, které zároveň dokáží slušně přejet právě takové kopce. A přesně takovou je Demi Vollering z SD Worx, která závod vyhrála. 20 cyklistek přijelo v 8 vteřinách rozdílu, o vítězství si zaspurtovalo 8 z nich.

Nikola Nosková měla především týmové úkoly, závod na rozdíl od 26 dalších dokončila, ovšem v nejposlednějším grupetku na 93. místě s odstupem 12:44 min.

To Karel Hník absolvoval ve svém novém týmu Efapel 38. ročník šesti etapového závodu Volta ao Alentejo (jeden z portugalských regionů, rozkládající se na jihu země). V prvních třech etapách měl čas vítěze. Ve 4. etapě ztratil 55 sekund. V následující 8,5 km časovce 1:12 a nejhůř dopadl v závěrečné etapě, kdy ztratil 2:09.

Celý etapák vyhrál Hníkův týmový kolega Uruguajec Mauricio Moreira. Tým Efapel vyhrál i soutěž týmů (na titulním snímku Karel Hník druhý zprava).

Karel byl klasifikován na 40. místě (+4:16) ze 114 závodníků, kteří etapový závod dokončili.