Zlínští volejbalisté razantně omladili kádr

Zlínští volejbalisté vstoupí do nové extraligové sezony s omlazeným kádrem. Foto: VSC Fatra Zlín
ZLÍN – Po odchodu tří důležitých hráčů budují nový tým, zapracovávají nováčky. Zlínští volejbalisté přišli po minulé nepovedené extraligové sezoně, ve které skončili poslední, o smečaře Čecha, smečaře Motyčku i blokaře a kapitána Navláčila. Vedení Fatry však za bývalé opory dokázalo sehnat adekvátní náhradu.

Zlínskými nováčky jsou Michal Vodička z Brna a Ladislav Toman z týmu Lvi Praha. Zatímco prvně jmenovaný bude působit na pozici libera, juniorský reprezentant Toman nastupuje na pozici přihrávajícího smečaře.

Šanci ukázat se v přípravě dostanou i univerzál Jakub Gálik, blokař Matyáš Michalčík či smečař Václav Žák. Už v lednu posílil Fatru Lukáš Čeketa z Brna.

Kádr jsme skládali zodpovědně. Měli bychom mít lepší výsledky než v minulých sezonách,“ věří manažer zlínského klubu Roman Macek.

Parta kouče Přemysla Obdržálka se sejde na začátku srpna. Do té doby se budou hráči chystat individuálně. Sám trénuje i navrátilec Michal Čechmánek, naopak smečař a bývalý reprezentant Jiří Vašíček s návratem do extraligy nepočítá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x