Kroměříž: Návštěvníky provedou městem kostýmovaní průvodci

29.06.2021 19:33

Turisté si i v letošním roce budou moci užít netradiční prohlídku Kroměříže. Na cestě je totiž doprovodí kostýmovaní průvodci, kteří návštěvníkům přiblíží historii města i různé zajímavosti s Kroměříží související. „Kostýmované prohlídky v podání spolku Biskupští manové se staly nedílnou součástí turistické sezony ve městě. Jsem rád, že i letos návštěvníky Kroměříže potěší,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Návštěvníky provedou městem kostýmovaní průvodci
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Kostýmované prohlídky jsou plánované na pátky 2., 16. a 30. července a 13. a 27. srpna. Začínat budou vždy v 18 hodin na Velkém náměstí, odkud skupina s jedním či dvěma kostýmovanými průvodci vyrazí ke kostelu svatého Jana Křtitele a kolem kostela svatého Mořice bude pokračovat do Podzámecké zahrady, kam se prohlídky vracejí asi po pěti letech. Prohlídka skončí ve Vejvanovského ulici. Vstupné činí 80 korun pro dospělého a 50 korun pro děti a seniory.

„Účastníci prohlídek se mohou těšit na tři či čtyři scénky, kterými prohlídky pravidelně oživujeme. Vždy se snažíme vymyslet něco nového. Letos to bude připomenutí filmových děl, které se natáčely nedávno v Kroměříži, sérii o císařovně Marii Terezii nebo seriálu Četnické humoresky,“ popsal vedoucí spolku Biskupští manové Evžen Petřík. Prohlídka bude zahrnovat i zastávku v giardinu segretu, intimní zahradě arcibiskupské, a u Colloredovy kolonády.

O kostýmované prohlídky, které pořádá spolek Biskupští manové za podpory města, bývá velký zájem. „V některých letech dorazilo na prohlídku i 120 lidí, takže jsme je museli rozdělit na dvě skupiny,“ uzavřel Petřík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…