Bouřky večer přerušily provoz vlaků na dvacítce tratí

Vichřice znamenají pro českou železnici především problém s popadanými stromy, do některých mohou některé vlaky narazit. Snímek z roku 2015 a nehody u Brantic. Foto: Drážní inspekceVichřice znamenají pro českou železnici především problém s popadanými stromy, do některých mohou některé vlaky narazit. Snímek z roku 2015 a nehody u Brantic. Foto: Drážní inspekce

Spojení bylo přerušeno například i na trati mezi Domažlicemi a německým městem Furth im Wald.

Bouřky dnes večer přerušily provoz vlaků asi na dvaceti tratích. Problémy se objevily v Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském i Středočeském kraji či na Vysočině. Oznámila to krátce před 22:00 Správa železnic. Provoz omezily například pády stromů na koleje nebo přerušení dodávek proudu.

„Aktuálně je zastaven provoz na dvacítce tratí, především z důvodu nepříznivého počasí, pádu stromů do kolejiště, výpadku napájení trakčního vedení či poruch traťového či staničního zabezpečovacího zařízení,“ popsala situaci mluvčí Správy železnic Kateřina Šubová.

Omezení se dotkla podle informací na webu Českých drah především regionálních spojů. Spojení ale bylo přerušeno například i na trati mezi Domažlicemi a německým městem Furth im Wald. Několika rychlíků se pak dotkla omezení na tratích Sokolov – Kynšperk nad Ohří v Karlovarském kraji, Zliv – Číčenice a Kamenný Újezd u Českých Budějovic – Horní Dvořiště v Jihočeském kraji, Benešov u Prahy – České Budějovice na spojení středních a jižních Čech nebo Čerčany – Benešov u Prahy ve Středočeském kraji.

Tagy bouřky a vliv na železnici přerušení provozu Správa železnic
50 komentářů