Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Atlanta bez Younga srovnala sérii s Milwaukee, Bucks se zranil Antetokounmpo

Stav semifinálové série play-off NBA mezi Atlantou a Milwaukee je vyrovnán 2:2. Hawks totiž na domácí palubovce zvítězili nad Bucks 110:88. A to i přesto, že postrádali svou největší hvězdu Trae Younga. Naopak na výkonu hostů se projevilo, že ve třetí čtvrtině musel odstoupit s poraněným kolenem klíčový hráč Janis Antetokounmpo. Jeho další působení v sérii je nejisté.

Lou Williams střílí na koš v utkání NBA s Milwaukee
zdroj: REUTERS

Antetokounmpo se zranil v 5. minutě druhé půle za desetibodového vedení Atlanty, když se snažil zablokovat smečujícího Clinta Capelu. Při dopadu se mu koleno prohnulo na druhou stranu a s bolestivou grimasou musel střídat. "Nevypadá to dobře, ale více budeme vědět až zítra po vyšetřeních," řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

Ztráta lídra se na hráčích Bucks projevila a Atlanta vzápětí šňůrou 15:0 zápas rozhodla. Sama přitom hrála bez hvězdného Younga, který v předchozím duelu smolně šlápl na nohu rozhodčího a poranil si kotník.

Skvěle ho ale zastoupil veterán Lou Williams, jenž k vítězství přispěl 21 body a 8 asistencemi a byl nejlepším střelcem zápasu. Skvěle zahrál i Srb Bogdan Bogdanovič, který měl 20 bodů, přičemž tři ze svých šesti trojek dal právě při rozhodující šňůře. Hned šest basketbalistů Hawks dosáhlo na dvouciferný počet bodů.

"Byl to skvělý týmový výkon. Ukázali jsme, že nejsme tým jednoho hráče," uvedl trenér Nate McMillan. "Hodinu před zápasem jsme se dozvěděli, že Trae nebude hrát a že já jdu do základu. Snažil jsem se na to rychle připravit, nasadil jsem si jinou hlavu, než když chodím z lavičky, a šel jsem na to. Všichni ale hráli s velkou sebedůvěrou a na vysoké úrovni," dodal Williams, který se spoluhráči získal dvakrát dvouciferné vedení ještě předtím, než se Antetokounmpo zranil.

Nejlepším střelcem Milwaukee byl s 19 body a 9 asistencemi Jrue Holiday. Khris Middleton dal 16 bodů, přičemž minul všech sedm pokusů za tři body. Antetokounmpo stihl před zraněním 14 bodů a 8 doskoků.

Finále Východní konference NBA - 4. zápas:

Atlanta - Milwaukee 110:88 (stav série 2:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články