Hlavní navigace

Výhradní televizní práva na vysílání Fortuna Ligy získala O2 TV

30. 6. 2021

Sdílet

Fotbal, Fortuna Liga Autor: O2 TV

Společnost O2 prodloužila vysílací práva na českou nejvyšší fotbalovou soutěž o další dvě sezony. Navíc od nového ročníku budou dostupné všechny zápasy Fortuna Ligy pouze na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Česká televize o práva na nejvyšší fotbalovou ligu přišla.

„Nyní se nám u české fotbalové ligy podařilo v předstihu aktivovat předkupní právo i na sezony 2022/2023 a 2023/2024, náš zákazník má i nadále jistotu, že nepřijde o žádný zápas, kteréhokoliv klubu,“ sdělila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV. K prodloužení práv došlo díky uplatnění opce u smlouvy se společností Pragosport, která je držitelem vysílacích práv na nejvyšší fotbalovou soutěž.

Fortuna Liga (ilustrační foto)
Autor: O2 TV

Fortuna Liga (ilustrační foto)

Stanice O2 TV Sport bude z každého kola vyrábět čtyři televizní utkání v nejlepší vysílací kvalitě. Další čtyři duely pak nabídne v tzv. streaming kvalitě. Na základě dohody mezi O2 TV a Ligovou fotbalovou asociací, která řídí profesionální soutěže, se bude v soutěžním ročníku 2021/22 hrát převážná většina utkání v sobotu a neděli v novém vysílacím schématu. Odpadnou tak mezi fanoušky nepříliš oblíbené páteční předehrávky nebo pondělní dohrávky.

Každý víkendový den se odehrají čtyři duely Fortuna Ligy. V letním období budou sobotní i nedělní zápasy startovat v 16:00 a 18:30, zimní část pak nabídne zápasy ve 14:00 a 16:30.

 V nadcházejícím ročníku chce O2 TV představit změny. „Čeká nás léto plné inovací. Připravujeme nový vysílací formát Fortuna Ligy, finalizujeme výstavbu nového studia, kde zapojíme i rozšířenou realitu, která umožní vkládat 3D grafiku nebo přenést hosta odkudkoliv do studia. Věřím, že se nám podaří dotáhnout ještě další zajímavé novinky, které by divákům O2 TV udělaly radost,“ dodal Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).