Kvůli následkům bouřky je stále zastaven či omezen provoz na desítce tratí

Kvůli následkům noční bouřky je nyní v Česku zastaven či výrazně omezen provoz zhruba na desítce tratí. Z těch hlavních jsou stále problémy mezi Českými Budějovicemi a Horním Dvořištěm. Tam by mohl být podle mluvčí Správy železnic Kateřiny Šubové provoz obnoven dnes večer.

Celkem Správa železnic evidovala kvůli noční bouřce téměř stovku mimořádností, které buď zastavily, nebo omezily provoz, řekla ČTK mluvčí. Většinou šlo o popadané stromy přes koleje či na trakční vedení. Aktuálně je asi nejvíce problémů na trati z Havlíčkova Brodu do Veselí nad Lužnicí, kde jsou stromy přes koleje na několika úsecích.

Obnovit se ráno podařilo provoz mezi Zábřehem na Moravě a Červenkou, což je koridor z Olomouce na Prahu. Po 08:00 se vlaky po jedné traťové koleji rozjely také na havlíčkobrodské trati, tedy z Brna přes Havlíčkův Brod do Prahy, kde je nyní kvůli výlukám klíčová odklonová trasa. "Druhá kolej bude zprovozněna až v průběhu zítřka (čtvrtka), protože je tam spadlá trolej a poškození je tam větší," uvedla mluvčí. Z dalších hlavních tratí jsou podle ní problémy už jen mezi Českými Budějovicemi a Horním Dvořištěm, kde je provoz zastaven.

Na trati 225 z Havlíčkova Brodu do Veselí nad Lužnicí je zastavena doprava například mezi Havlíčkovým Brodem a Kostelcem u Jihlavy, dále mezi stanicemi Jihlava město a Rantířov či v úseku Veselí nad Lužnicí a Jindřichův Hradec. Některé rychlíky musely České dráhy odřeknout, za osobní vlaky nasazuje v omezeném rozsahu náhradní autobusovou dopravu.

Ve východních Čechách nejezdí vlaky stále v úseku Choceň - Týniště nad Orlicí, v Jihočeském kraji pak mezi stanicemi Rybník a Lipno nad Vltavou. Tyto výluky by měly podle webu ČD skončit dnes.

Podle mluvčí Správa železnic evidovala k ránu 95 mimořádností, které zastavily nebo omezily provoz. Vedle pádů stromů se železničáři potýkali také s poruchami zabezpečovacího zařízení, s nánosy bahna, kamení v kolejišti nebo výpadky napájení po bouřkách. Nejvíc byly zasaženy jižní Čechy, Plzeňský kraj a Vysočina.

Související

Více souvisejících

Bouřky Vlaky

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy