Hlavní obsah

Dva králové na jednom trůnu! UFC pozná prozatímního šampiona těžké váhy

Překvapení. Francouzský zápasník MMA Francis Ngannou, jenž je držitelem mistrovského pásu těžké váhy promeškal šanci k první titulové obhajobě. UFC nehodlalo dále čekat a oznámilo srpnový souboj o prozatímního šampiona těžké divize. O šanci vyzvat aktuálního krále se utkají americký veterán Derrick Lewis a neporažený Francouz Ciryl Gane.

Foto: Getty/UFC

Derrick Lewis (vlevo) se utká v srpnu o titul prozatimního šampiona těžké váhy UFC s Cirylem Ganem.

Článek

Již 7. srpna se diváci UFC dočkají dalšího titulového souboje. Těžká divize prestižní americké organizace pozná dalšího šampiona. Tentokrát pouze prozatímního. Tím právoplatným je Francouz Francis Ngannou, který však se svým týmem dlouho otálel s vybráním termínu premiérové titulové obhajoby.

Situaci vzal do svých rukou prezident UFC Dana White, který se rázně vymezil proti týmu čtyřiatřicetiletého držitele mistrovského pásu. Na nikoho se čekat nebude. Na srpna tak texaská Toyota Center uvidí bitvu Derrick Lewis – Ciryl Gane. Počítá se, že vítěz tohoto zápasu se na podzim utká o pás s kamerunským rodákem Ngannouem.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UFC Europe (@ufceurope)

Američan Lewis má za sebou čtyři vítězné duely, které ho katapultovaly k možnosti zabojovat o mistrovský pás. Šestatřicetiletý bojovník z Texasu bude mít oproti Francouzi Ganeovi výhodu domácího prostředí. Lewis absolvoval v nejprestižnější MMA organizaci 21 zápasů, z nichž vybojoval 16 výher. Jednu z nich získal také v zápase s bývalým českým zástupcem v UFC Viktorem Peštou.

Šanci dostane další francouzský bojovník Ciryl Gane, jenž má za sebou pětikolovou bitvu s ruským obrem Alexandrem Volkovem. Jednatřicetiletý Gane tak nebude mít příliš času na přípravu. Oba duely dělí pouhých šest týdnů.

Ngannou získal mistrovský pás těžké váhy teprve před třemi měsíci. V březnu skončil titulový souboj vítězstvím kamerunského zápasníka, který Miočiče knokautoval ve druhém kole. Miočič a Ngannou se střetli o pás šampiona těžké váhy už v roce 2018. Tehdy zvítězil Američan, který se stal první bojovníkem těžké váhy UFC, jenž dokázal hned třikrát obhájit mistrovský titul.

Reklama

Související témata: