Davos a pak už Břeclav! Osmnáctka začne přípravu na první vrchol

Foto: Chris Tanouye / HHOF-IIHF Images

Nejsledovanějším hokejovým turnajem léta bude po roční odmlce znovu Hlinka Gretzky Cup, který přivítají od 2. do 7. srpna Břeclav a Piešťany. Česká reprezentace do 18 let pod vedením trenéra Jakuba Petra předtím tradičně vyrazí do Švýcarska.

Osmnáctka se letos bude týkat zejména hráčů narozených v roce 2004, kteří toho v minulém ročníku povětšinou odehráli od začátku října hodně málo. Pár jich dostávalo příležitost v Chance lize, někteří nakoukli i do extraligy. A pro řadu mladíků znamenal spásu odchod do zahraniči.

Jakub Petr spoustu svěřenců už dobře zná, ale zmapovat si terén do hloubky pro něj bylo téměř nemožné. Vybraní hokejisté se budou muset ukázat „tady a teď“, aby si vybojovali nominaci na prestižní Hlinka Gretzky Cup. Jeden zápas i jeden trénink můžou převážit misky vah na stranu jednoho, či druhého.

Reprezentace zahájí sezonu v sobotu 17. července na kempu v Rokycanech, kde bude trénovat do pondělka. Po zúžení kádru se v úterý ráno vydá autobusem do krásného Davosu, kde od středy 21. do pátku 23. července odehraje trojici utkání proti domácím Švýcarům.

Na soustředění dorazí třicet hokejistů do pole a k týmu se připojí vybraní gólmani z velkého brankářského kempu, který v Rokycanech skončí o den dříve. Před samotným odjezdem pak trenéři sestavu zúží. Dá se očekávat, že kdo zamíří do Švýcarska, tomu už bude chybět kousek i k účasti na Hlinkovi.

V nominaci nechybí čtyři účastníci MS osmnáctek – Matyáš Šapovaliv, Jiří Kulich, Šimon Slavíček a tehdy nehrající Dominik Rymon. České seniorské soutěže kromě nich poznali i František Formánek, Jakub Hujer, Tomáš Cibulka, Vojtěch Polák, Robin Sapoušek a Filip Krajčík. S celkovým počtem pěti zástupců jasně „vedou“ Karlovy Vary.

Dorazí i několik krajánků, kteří loni působili buď ve Finsku, nebo ve Spojených státech. To je i případ tří underage hráčů. Ukázat se budou moci útočníci Eduard Šalé a Dominik Petr z ročníku 2005 a dokonce Adam Jecho z ročníku 2006!

Nominace na kemp v Rokycanech

Obránci (12):
Antonín Kareš (Třinec), Tomáš Cibulka (Liberec), František Němec (Kometa Brno), Denis Puchala, Matěj Prčík (oba Vítkovice), Jakub Hrdlička (Slavia Praha), Filip Krajčík (Karlovy Vary), Tadeáš Tůma (TUTO Turku, Finsko), Jakub Jerman (Selects Academy, USA), Marek Alscher (Lahti, Finsko), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Zdeněk Dobeš (De Smet Jesuit High, USA).

Útočníci (18):
Jakub Hujer (Liberec), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav), Jakub Šiler, Marek Soukup (Plzeň), Matyáš Šapovaliv (Rytíři Kladno), Eduard Šalé (Kometa Brno), Matyáš Melovský (Vítkovice), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Jonáš Jungwirth (Jihlava), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Trunda (Mount St. Charles Academy, USA), František Formánek (Pardubice).

Brankáři budou donominováni v průběhu tréninkového kempu brankářů juniorských reprezentací. Konečná nominace na trojutkání ve Švýcarsku bude oznámena v průběhu kempu v Rokycanech.

Náhradníci:

Obránci: Matěj Hora (Litvínov), František David (Sparta Praha), Martin Hrbek (Jihlava), Adam Dolhý, Jan Hodinář (oba Plzeň), Patrik Ulbricht (Kometa Brno), David Trachta (Fribourg-Gottéron, Švýcarsko), Šimon Němec (Rapperswil, Švýcarsko). Útočníci: Dominik Pavlata (Pardubice), Ondřej Hrabík (Rytíři Kladno), Michal Tomeček (Zlín), Ondřej Becher (Havířov), Ondřej Pešek (Plzeň), Matěj Kozlík (Třinec), Matej Novotný, Matěj Giesl (oba Hradec Králové), Matěj Přibyl (Vítkovice), Filip Juříček (Jyväskylä, Finsko), Jan Gaspar (Södertälje, Švédsko), Adam Dvořák (Lidingö, Švédsko).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Radim Skuhrovec a Darek Stránský
Trenér brankářů: Martin Falter
Kondiční trenér: Tomáš Krámský
Videotrenér: Michal Rejzek
Lékař: MUDr. Jan Jandejsek
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustod: Martin Pečinka

Program zápasů v Davosu

Středa 21. července:
17:00 Švýcarsko – Česko

Čtvrtek 22. července:
15:30 Švýcarsko – Česko

Pátek 23. července:
14:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz