Růžička v Hradci končí! Novým trenérům nezapadl do systému

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. července 2021, 18:27

Adam Bagar

Vedení extraligového Hradce Králové po vzájemné dohodě ukončilo spolupráci se zkušeným útočníkem Vladimírem Růžičkou. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Růžičkův kontrakt byl původně platný ještě jeden rok, ale syn někdejšího hradeckého kouče nezapadl do koncepce a systému nové trenérské trojice Tomáš Martinec – Ladislav Čihák a Petr Svoboda. V Mountfieldu se proto loučí.

„Hodně jsme o tomto kroku přemýšleli a rozhodl společný názor, že pro náš herní systém, který bychom chtěli příští rok praktikovat, bude lepší se poohlédnout po typologicky jiném hráči,“ líčí generální manažer Aleš Kmoníček.

„Rád bych Vláďovi za jeho působení v našem týmu poděkoval a popřál mu brzké nové angažmá a především pevné zdraví do dalších hokejových let,“ dodává k odchodu 32letého útočníka, jenž přišel do klubu loni ze Sparty.

Vytáhlý forvard si pod Bílou věží nevedl vůbec zle. Ve 48 utkáních základní části nasbíral 27 bodů za 12 branek a 15 nahrávek, v sedmi zápasech play off následně přidal čtyři bodíky za jednu trefu do černého a tři gólové asistence.

Slávistický odchovanec s 699 extraligovými starty na kontě je po Marku Zacharovi a Radovanu Pavlíkovi už třetím útočníkem, který po sezoně opouští hradecké řady. Ofenzivu naopak doplnil Kanaďan Christophe Lalancette.

Klub by ale rád útočnou letku ještě rozšířil. „Sportovní vedení proto sleduje hráčský trh a zaměřuje se na hokejistu, který by v co největší míře splňoval požadavky trenérů,“ píše se na oficiálních stránkách hradeckého Mountfieldu.

Aktuální soupiska Mountfieldu HK

Brankáři:
Henri Kiviaho, Štěpán Lukeš, Tomáš Sajdl.

Obránci:
Jérémie Blain, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Graeme McCormack, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, René Piegl, Radim Šalda.

Útočníci:
Lukáš Cingel, Aleš Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma, Petr Koukal, Christophe Lalancette, Jakub Lev, Jakub Orsava, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, Jan Veselý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz