Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dceru přežila o více než rok. Zemřela maminka (†106) královny swingu Evy Pilarové (†80)

Eva Pilarová s maminkou (2007).
Zdroj: foto se svolením Evy Pilarové
+ Další 4 fotografie
úmrtí

Další rána pro rodinu zesnulé Evy Pilarové (†80). Na konci června naposledy vydechla zpěvaččina milovaná maminka Františka Bojanovská, která se dožila úctyhodného věku. Zemřela jen pár dní po svých 106. narozeninách.



Už je to rok a čtyři měsíce od doby, kdy se Česká republika rozloučila s fenomenální královnou swingu Evou Pilarovou (†80). Její smrt musela být velmi bolestivá hlavně pro její maminku Františku, která před několika dny odešla za svou dcerou.

Paní Bojanovská odešla na onen svět 27. července v domově pro seniory, kam za ní rodina docházela. Maminka české ikony se dožila úctyhodného věku 106 let, své narozeniny už ale nechtěla slavit. „Teta raději odpočívala, ta vedra ji zmohla,“ řekla v té době pro Aha! Evina sestřenice fotografka Helena Štefanová (76).

Poslední chvíle matky s dcerou

Slavná dcera byla na matku silně fixovaná, a když začala mít sama zdravotní problémy, velmi trpěla tím, že ji nemohla navštěvovat.

„Lékaři mi to zakázali,“ vysvětlovala nám tehdy zpěvačka, ještě před někdejší operací ledvin ji ale stihla naposledy navštívit. Paní Bojanovská ale začala také velmi špatně slyšet, takže pak spolu příliš nemohly komunikovat ani po telefonu.

Eva Pilarová doufala, že po mamince zdědí dlouhověkost (ta tvrdila, že je třeba hlavně udržet si čistou hlavu a procvičovat mozek), ani geny ale bohužel nepřekonaly problémy se zdravím. Podle všeho zpěvačce selhaly ledviny.


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy