InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krajská metropole hostí šachový festival

ČESKÉ BDUĚJOVICE - Profesionální, ale i začínající šachisté zavítali první prázdninový den do krajského města, aby se zde účastnili turnajů v rámci mezinárodního Šachového festivalu České Budějovice 2021. Festival potrvá do 9. července. Atraktivitu klání zvyšuje nejen účast řady velmistrů a mistrů, ale také přímé přenosy partií, které jsou streamovány a celosvětově on-line sledovány šachovými příznivci.

 

„Sešlo se tady na 260 šachistů převážně z evropských zemí a Islandu. Mezi účastníky je i řada dětí v doprovodu rodičů, někdy i celých rodin. Díky tomu je tak na tuto událost navázána mnohem početnější skupina návštěvníků, která u nás bude trávit následujících devět dní. Pro naše město to znamená i vhodnou příležitost pro prezentaci a zviditelnění. Jde o prestižní záležitost a osobně jsem za pořadatelství rád," zhodnotil přínosy náměstek primátora Viktor Vojtko. Všechny pozval k prohlídce s doporučením výstupu po 225 schodech na Černou věž. „Jsem přesvědčen, že zejména pro šachisty to bude milé překvapení. Náměstí Přemysla Otakara II. je totiž svojí čtvercovou plochou a pravidelným rozdělením na pole v osmi řadách a sloupcích samo o sobě velkou šachovnicí. Možná se tady někdy odehraje velmistrovský turnaj s figurkami v životní velikosti," dodal s úsměvem náměstek.

V rámci festivalu se uskuteční tři turnaje. Uzavřený velmistrovský FIDE Open České Budějovice (Open A) a FIDE Open Šachové univerzity QCC ČB (Open B – rating do 2000). Festival probíhá v kongresových sálech Clarion Congress Hotelu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace