Zde může být vaše reklama.

Turnaj mladších žáků Rýmařov hostil další ročník LORD CUPu

Rýmařov hostil další ročník LORD CUPu

foto: archiv redakce

02. 07. 2021 - 12:06

Poslední červnovou sobotu se v areálu SK Jiskra Rýmařov uskutečnil již 22. ročník mládežnického fotbalového turnaje LORD CUP. Na rozdíl od předchozích ročníků se letos odehrál v omezenějším formátu.

Turnaje se účastnili hráči v kategorii U 13, tedy narození v roce 2008 a mladší. Kromě domácího družstva SK Jiskra Rýmařov se dále zúčastnily výběry MFK Vítkovice U12, 1. OMK Šternberk, SK Uničov, FK Jeseník, TJ Sokol Nový Malín, FC Hlinsko, které obhajovalo prvenství z roku 2020, a také Sparta Kutná Hora, která se do turnaje přihlásila vůbec poprvé. Bohužel situace kvůli pandemii koronaviru znemožnila, aby do Rýmařova přicestovaly výběry ze zahraničí, například ze Slovenska, Polska, Německa a Itálie.

Na začátku turnaje přivítala všechny zúčastněné místostarostka města Rýmařova Lenka Vavřičková společně s hlavním pořadatelem Kamilem Furikem, který je rovněž Grassroots trenérem mládeže v okrese Bruntál.

LORD CUP se hrál na hlavním hřišti, které bylo za tímto účelem rozděleno na dvě poloviny. Na každé z nich se hrálo po jednom utkání, hrálo se systémem každý s každým na 1 x 20 minut. Suverénním vítězem se staly Vítkovice, o jejichž prvenství bylo rozhodnuto ještě před posledním zápasem.

Domácímu týmu Jiskry Rýmařov se nevydařil vstup do turnaje, když ze čtyř dopoledních zápasů dokázal uspět pouze v jediném. Hned na úvod sice porazili hráče Šternberka 3:0, ale následné porážky s Hlinskem, Vítkovicemi a Uničovem je odsunuly na poslední místo. Naopak v odpoledním programu již ale mladí Rýmařováci nezaváhali ani jednou, díky čemuž se vyšplhali na konečné 3. místo za Uničov.

Fotbalový den v Rýmařově poctil svojí návštěvou i bývalý reprezentant Tomáš Ujfaluši. Oceněn byl například fanoušek hochů z Kutné Hory, který po celou dobu neúnavně povzbuzoval a bubnoval, stejně jako fanklub dívek z Hlinska.

Po konci turnaje byly výkony sportovců oceněny. Ocenění získali i hráči Rýmařova. Tomáš Vychodil dokázal vstřelit nejrychlejší branku turnaje. Podařilo se mu to v 9 sekundě v posledním utkání proti Kutné Hoře. Cenu Grassroots získal Šimon Tomčík, pro kterého byl LORD CUP rozloučením s dresem Jiskry Rýmařov. Od nové sezóny bude tento talentovaný hráč rozvíjet své fotbalové schopnosti ve fotbalové akademii FAČR v Ostravě. Ceny mladým sportovcům předávala místostarostka města Rýmařov Lenka Vavřičková společně s mládežnickou reprezentantkou České Republiky a hráčkou 1.FC Slovácka Kateřinou Furikovou. Kromě medailí a trofejí pro ty nejlepší byly uděleny i různé upomínkové předměty všem zúčastněným mladým sportovcům.

Konečné pořadí
1.MFK Vítkovice U 12, 18 bodů
2. SK Uničov, 17
3. Jiskra Rýmařov, 12
4. Hlinsko, 11
5. Jeseník, 10
6. Sokol Nový Malín, 6
7. Sparta Kutná Hora, 4
8. 1.OMK Šternberk, 3

Další články