InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kraj vybuduje provizorní spojku mezi Včelnou a Rožnovem

ČESKOBUDĚJOVICKO - Rada Jihočeského kraje na svém čtvrtečním zasedání rozhodla o výstavbě provizorního propojení dvou cyklostezek v obci Včelná a českobudějovické místní části Rožnov. To umožní cyklistům bezpečně projíždět staveništěm Jižní tangenty v této lokalitě.


„V současnosti nemohou cyklisté používat cyklostezku v celé délce a v určitém úseku musí sjet na nebezpečnou a úzkou komunikaci. Tou projíždí nejen osobní a autobusová doprava, ale i nákladní automobily ze stavby. A to ve velké intenzitě," popsal situaci náměstek hejtmana pro oblast investic Tomáš Hajdušek a dodal, že rada kraje proto chce zvýšit bezpečnost tohoto úseku. „Rozhodli jsme se okamžitě uvolnit na výstavbu Jižní tangenty dalších téměř 2,4 milionu korun," zdůraznil náměstek s tím, že peníze jsou určeny právě na výstavbu bezpečnějšího provizorního propojení.

Částkou 300 tisíc se na výstavbě bezpečnější spojky bude podílet i obec Včelná. „Naši občané cyklostezku do Rožnova a dále do Českých Budějovic často užívají a jejich bezpečnost je pro nás prioritou. Proto jsem zastupitelstvu po předchozí dohodě s krajem předložila návrh na uvolnění částky 300 tisíc korun, který zastupitelstvo schválilo," uvedla starostka Včelné Miroslava Stránská.

Součástí projektu Jižní tangenty je rovněž vybudování trvalé cyklostezky, která zajistí bezpečnou cyklodopravu mezi Včelnou a Českými Budějovicemi.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    jasně, všechno zabetonujte nesmyslnýma cyklistickýma stezkama a jinejma hovadinama.

    Vloženo 2.7.2021 18:50:40

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace