Kamarádím se s ORANŽOVOU
foto autorka

Kamarádím se s ORANŽOVOU

4. 7. 2021

Oranžová je silně fyzická i duchovní barva. Znamená mimořádnou životaschopnost, sílu, vyrovnanost, je stimulující a radostná. Motivuje k práci, podporuje kreativitu, smích, lehkost.

To a mnoho dalšího jsem si přečetla u Grety Sartori, výtvarnice a psycholožky, v diáři „Křídla v nás“, kde rozebírá detailně všechny barvy a jejich vliv, i to, jak působí barvy na psychiku a zdraví z pohledu psychologie. Co znamená, když se některé barvě velmi vyhýbáme, nebo naopak, máme-li  ji přespříliš.

Teď je ale řeč o oranžové, kterou mám ráda. Ne sice tolik, jako tu před časem vtipně popsala lady in Orange Zuzka Pivcová ve svém článku, ale pár kousků se v mém šatníku najde. Hlavně těch šálů a šátků v odstínech skořice, mandarinky, korálu, cihly, koření, broskve a .... Nevím, proč jsem je vlastně nenafotila. Také v interiéru je tato barva u nás zastoupená.

Kdysi dávno jsem si ušila ze starého oranžového kabátu zimní šaty s černou kožešinkou a širokým černým páskem, a v těch jsem pak šla na první rande s mým mužem. Šaty už nemám, muž mi zůstal.

Elenin článek, za který jsem ji velmi vděčná, nastartoval tu barevnou mánii, která mě velmi baví. Očividně nejen mě.

Pojďte se, prosím, podívat na různé odstíny barvy oranžové, kterou jsem poslední dobou potkávala a viděla častěji než kdy jindy. Vyhledávala jsem ji totiž cíleně.

 

Autorem fotky "Oranžovomodré pozdravení" je Vladimír Číp

 

Moje barva
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.