5. července 2021 • 04:40

10 NEJ volných přestupů: král střelců, rivalové i legendy fotbalu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Kterých 10 volných přestupů se v minulosti vskutku povedlo?Kterých 10 volných přestupů se v minulosti vskutku povedlo?FOTO: Koláž iSport.cz

    Letošním fotbalovým létem hýbou přestupy volných hráčů! „Zadarmo" se přesunuli Sergio Agüero, Memphis Depay nebo Georginio Wijnaldum, rýsují se i další velké přesuny. Čas teprve ukáže, jak se tyhle transfery vyplatily - a zda by se někdo z nich mohl zařadit do našeho žebříčku. Přinášíme 10 dosud nejlepších volných přestupů.

  • 10. Esteban Cambiasso

    Real Madrid – Inter Milán
    2004

    Když po letech pendlování mezi rodnou Argentinou a Realem vybíral novou destinaci, asi netušil, jak velké úspěchy ho čekají. V Interu strávil 10 let a stal se synonymem pracovitého defenzivního záložníka. V základní sestavě oslavil pět titulů i slavný treble s Mourinhem. Právem patří do klubové Síně slávy.

    Esteban Cambiasso v dresu Interu Milán Esteban Cambiasso v dresu Interu MilánFoto Profimedia.cz

  • 9. Michael Ballack

    Bayern Mnichov – Chelsea
    2006

    Kapitán národního týmu se po domácím MS poprvé a naposledy vydal za hranice Německa. Za čtyři roky v Chelsea nastřílel plno důležitých gólů a přispěl k zisku titulu v roce 2010. Ze 105 ligových klání v Premier League prohrála jen patnáctkrát! Elegán a rozený vítěz.

    Michael Ballack po příchodu do Chelsea Michael Ballack po příchodu do ChelseaFoto Profimedia.cz

  • 8. Raúl González

    Real Madrid – Schalke
    2010

    Legendární kapitán opouštěl Real v slzách po zraněními ztížené sezoně. V Schalke ale ukázal, že ze svého umění nic nezapomněl. S klubem z Gelsenkirchenu si zahrál Ligu mistrů, vyhrál Německý pohár a nastřílel 13 a 15 ligových gólů, než se po dvou letech vydal do Kataru (přilepšit si na důchod).

    Raúl González po příchodu do Schalke Raúl González po příchodu do SchalkeFoto Profimedia.cz

  • 7. James Milner

    Manchester City – Liverpool
    2015

    Univerzální voják nepatřil na Etihad Stadium mezi největší hvězdy, pod dvěma tituly ale podepsaný je. Jürgen Klopp v něm viděl důležitý článek do své bandy heavymetalových fotbalistů. Měl pravdu – klidná síla Milner mohl naskočit kdekoli a vždy svůj part odehrál skvěle. 

    James Milner s Liverpoolem vyhrál Premier League James Milner s Liverpoolem vyhrál Premier LeagueFoto Profimedia.cz

  • 6. Henrik Larsson

    Celtic Glasgow – Barcelona
    2004

    Po sedmi letech v Glasgow a před tím, než završil kariéru ve Švédsku, si švédský střelec odskočil do Barcelony. Dva roky ho na Camp Nou provázela zranění, ale když naskočil (často z lavičky), byl pořád rozdílovým hráčem. To on strhl finále Ligy mistrů 2006 proti Arsenalu na stranu Katalánců. Navzdory zraněním stihl ve druhé sezoně 10 ligových gólů.

    Henrik Larsson (vlevo) po podepsání kontraktu s Barcelonou Henrik Larsson (vlevo) po podepsání kontraktu s BarcelonouFoto Profimedia.cz

  • 5. Cafú

    AS Řím – AC Milán
    2003

    Kapitán mistrů světa z roku 2002 měl mít už to nejlepší za sebou, když ve 33 letech coby volný hráč opouštěl Řím. Na San Siru ale tušili, že největší klubové úspěchy jej teprve čekají. Veterán Cafú vyhrál s AC Milán scudetto i Ligu mistrů, než tam v 38 letech uzavřel bohatou kariéru.

    Cafú je jednou z legend AC Milán Cafú je jednou z legend AC MilánFoto Profimedia.cz

  • 4. Paul Pogba

    Manchester United – Juventus
    2012

    Jeden z majstrštyků superagenta Raioly. Pogba odmítl smlouvu v United a jako mladý talent se přesunul „zadarmo“ do Juventusu. O čtyři sezony a čtyři tituly později z něj Rudí ďáblové udělali nejdražšího hráče světa. Turínští vydělali sportovně i ekonomicky, sám Raiola si ukrojil 25 milionů eur z celkové stomilionové částky.

    Paul Pogba v dresu Juventusu s Pavlem Nedvědem Paul Pogba v dresu Juventusu s Pavlem NedvědemFoto Profimedia.cz

  • 3. Sol Campbell

    Tottenham – Arsenal
    2001

    To byl šok! Arséne Wenger měl přijít na rutinní předsezonní tiskovou konferenci a k překvapení všech s sebou vzal nejlepšího obránce úhlavního rivala. Campbell se v Tottenhamu stal Jidášem a v Arsenalu základním stavebním kamenem obrany, která vyhrála Premier League bez porážky.

    Sol Campbell v dresu Arsenalu Sol Campbell v dresu ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • 2. Andrea Pirlo

    AC Milán – Juventus Turín
    2011

    Po roce plném zranění řekli elegantnímu záložníkovi, že už v Miláně není potřeba. Taková chyba! Pirlo podepsal v Juventusu a zase začal ukazovat, že v Itálii lepší dirigent hry neběhá. V Turíně strávil čtyři sezony, na konci každé z nich slavil scudetto.

    Andrea Pirlo v dresu Juventusu Andrea Pirlo v dresu JuventusuFoto Profimedia.cz

  • 1. Robert Lewandowski

    Dortmund – Bayern Mnichov
    2014

    Dortmundští skauti opět prokázali skvělé oko na talenty. Lewandowski přišel do BVB z Poznaně za pouhých 5 milionů eur, vyhrál dva tituly a v posledním roce se stal nejlepším střelcem bundesligy. Borussia ho nezpeněžila, utekl k rivalům z Bayernu jako volný hráč. Tam pobral dalších pět trofejí pro NEJ střelce a titul slavil každý rok.

    Robert Lewandowski po příchodu do Bayernu Mnichov Robert Lewandowski po příchodu do Bayernu MnichovFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud