Raper Vladimír 518 nechá střílet do pozůstatků fabriky, aby nabídl jiný pohled na životní nejistoty

5. červenec 2021 08:55

Výstavou nazvanou Drobné korekce v chebské Galerii 4 o sobě dává vědět Vladimír 518 ne jako hudebník, ale jako multimediální umělec. Na jeho výstavě můžete vidět dvě velkoplošné videoprojekce. Navazuje na ně expozice předmětů, které na videu odmršťují výstřely.

„Všechny ty předměty jsem koncepčně nasbíral v jedné umírající pražské fabrice na Smíchově, která se jmenuje Lihovar. Došlo mi, že o svém životě mohu přemýšlet jako o té fabrice nebo že širší vnímání vlastní bytosti může sahat až k takovým předmětům,“ komentoval cestu ke vzniku výstavy autor, vlastním jménem Vladimír Brož.

„Vladimír přenesl ducha staré industriální budovy pivovaru a lihovaru spolu s jeho osobními, intimními pocity z tohoto místa, aktuálně určeného k zániku do prostor barokního špýcharu v Chebu. Skloubil tradiční instalační metody a tak pro něj typické multimediální technologie,“ dodal ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek.

„Přiznání nejistoty může otevřít příležitost otevřít úplně nové šance, jak přemýšlet o sobě a o životě,“ uzavírá Vladimír 518. Výstava potrvá do 11. července.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio