Hlavní obsah

Perušič a Schweiner mají v olympijském turnaji i ruské mistry světa

Moskva

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner narazí na olympijském turnaji ve skupině i na úřadující mistry světa Olega Stojanovského s Vjačeslavem Krasilnikovem z Ruska, které před měsícem v Ostravě porazili. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou mají za soupeřky mimo jiné obhájkyni zlata Lauru Ludwigovou, v Tokiu bude spoluhráčkou německé hvězdy Margareta Kozuchová. O složení skupin rozhodl dnešní los v Moskvě.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič po finále turnaje Světového okruhu v Ostravě.

Článek

Perušiče se Schweinerem čeká za necelé tři týdny olympijská premiéra. V Ostravě na červnovém čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu potvrdili skvělou formu výhrou nad Krasilnikovem se Stojanovským v semifinále a ziskem stříbrné medaile. Jejich dalšími soupeři ve skupině B jsou Lotyši Martinš Plavinš, Edgars Točs a mexická dvojice José Rubio a Josué Gaxiola.

Nausch Sluková s Hermannovou se pod pěti kruhy představí podruhé. Před pěti lety na slavné pláži Copacabana v Riu vypadly v boji o play off v předkole a dělily se o 17. místo. Na tokijském písku o postup svedou ve skupině F bitvy s Ludwigovou s Kozuchovou, domácími Japonkami Miki Išiiovou, Megumi Murakamiovou a zkušenými Švýcarkami Tanjou Hüberliovou a Ninou Betschartovou, s nimiž na ostravském turnaji vypadly v osmifinále.

"Olympiáda je tak specifický turnaj, že se může stát cokoli a každý porazit každého. Nevidím jasného favorita na výhru ve skupině, největším asi budou Švýcarky. Vezmeme to řádně zápas od zápasu," řekla Hermannová, která sledovala losování on-line.

Na OH se v mužském i ženském turnaji představí vždy 24 dvojic. Rozděleny jsou do šesti skupin, do osmifinále přímo postoupí dva týmy a dva nejlepší ze třetích míst. Zbývající čtyři páry ze třetích míst se utkají v předkole o zbylá dvě místa.

Generálkou pro některé dvojice bude v tomto týdnu čtyřhvězdičkový turnaj Světového okruhu v Gstaadu, jenž začne v úterý. České jedničky se z něj odhlásily. "Malinko jsem si na tréninku podvrtla kotník a nechci to před olympiádou přetížit. A chceme využít čas i k tomu, abychom pořádně potrénovaly na týmy, které nám nalosovali," vysvětila Hermannová.

Los skupin olympijského turnaje s českým zastoupením:
Muži:
Skupina B:
Krasilnikov, Stojanovskij (Rus.)
Perušič, Schweiner (ČR)
Plavinš, Točs (Lot.)
Gaston, Rubio (Mex.)
Ženy:
Skupina F:
Hermannová, Nausch Sluková (ČR)
Išiiová, Murakamiová (Jap.)
Hüberliová, Betschartová (Švýc.)
Ludwigová, Kozuchová (Něm.)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články