QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Předpověď na červenec slibuje průměrné teploty, přeháňky i bouřky

06.07.2021 9:55

Meteorologové vydali předpověď na první prázdninový měsíc. Jedná se o předpověď statistické pravděpodobnosti vývoje teplotních a vlhkostních poměrů na území ČR během nejbližších 4 týdnů.

2

Dětem začaly prázdniny a místo slunečného počasí zatím na našem území panuje proměnlivá oblačnost a každý den je z pohledu počasí odlišný.

Červenec by měl dosahovat průměrných teplot pro toto období, stále je však budou doprovázet přeháňky či bouřky. "Předpokládáme, že období do začátku srpna 2021 bude na našem území jako celek teplotně průměrné. Teploty v jednotlivých týdnech se budou pohybovat většinou kolem dlouhodobého normálu, přičemž začátek druhé červencové dekády je velice nejistý. Poslední týden v červenci může přinést i o něco chladnější počasí s nižšími teplotami, než jsou obvyklé pro závěr července. Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že období od 5. července do 1. srpna 2021 by mělo být na území ČR jako celek taktéž průměrné. Během celého července se očekávají četnější srážky většinou ve formě přeháněk a bouřek. Týdenní úhrny srážek se budou pohybovat kolem dlouhodobého normálu, přičemž nejvyšší úhrn srážek by měl spadnout v posledním červencovém týdnu," uvedli meteorologové.

Druhý červencový sváteční den bude slunečný a teploty se budou šplhat i nad třicítku. Ve středu ale teploty padnou, přes den se budou pohybovat kolem 25 °C a až do konce týdne meteorologové předpovídají přeháňky, které mohou doprovázet i bouřky.

Foto: Milan Janoch
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24