6. července 2021 • 19:10

Neymar okouzlil kličkami, legenda soptila: Nakopal bych ho

Autor: hai
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

O nejsledovanějším muži v Brazílii v současnosti nemůže být pochyb. „Kanárci“ dokráčeli v domácím mistrovství Jižní Ameriky po výhře 1:0 nad Peru až do finále, přičemž pozornost na sebe výstavní asistencí opět strhl Neymar. A navzdory tomu, že útočná superstar dokáže svými technickými finesami na hřišti pobláznit fanoušky, ne všichni nadšení z jeho kliček sdílejí.



Semifinálová bitva Brazílie s Peru nabídla za stavu 0:0 jeden z nejpovedenějších individuálních momentů celého šampionátu.

Neymar se zkraje 35. minuty neohroženě pouští mezi trojici bránících protihráčů, jednomu z nich nasazuje s tečí jesle, pravačkou si posouvá balon a levačkou přesně nachází zcela volného Lucase Paquetu. Ten neomylně míří do odkryté branky a Brazílie slaví v duelu s Peru vítězný gól, jenž se při výhře 1:0 rovná postupu do finále jihoamerického mistrovství.

A Neymar jím upravil svou bilanci na dvě trefy se třemi asistencemi v pěti utkáních na turnaji. Nepřehlédnutelné jsou rovněž jeho další individuální statistiky. V průměru uskuteční v jednom utkání 5,2 úspěšných driblinků, narýsuje 3,4 klíčových přihrávek a vytvoří 9 velkých šancí. Ve všech těchto aspektech je na turnaji nejlepším hráčem, jen v počtu asistencí zaostává o jednu přesnou přihrávku za argentinským Lionelem Messim.

Právě střet na hřišti s někdejším spoluhráčem z Barcelony si Neymar přeje ve finále. „Chci Argentinu a budu jí fandit. Mám tam kamarády a ve finále vyhrajeme,“ řekl se smíchem křídelník po postupu. K cestě za tímto scénářem však musí parta kolem Messiho ve středečním duelu porazit Kolumbii.

I kdyby se Neymarovi přání s vysněným soupeřem nevyplnilo, půjde o speciální zápas. Nastoupí totiž do svého prvního finále Copa América v kariéře. Při triumfu Brazílii na stejném turnaji v roce 2019 chyběl kvůli poraněnému kotníku. A když tentokrát zvítězí, stane se Neymar prvním Brazilcem v historii, jenž vyhrál Copu, Konfederační pohár i olympijské hry.

Ne vše, co se kolem Neymara děje, je pozitivní. Řadě lidí vadí jeho ostentativní předvádění na trávníku za rozhodnutého stavu. „Na hřišti nerespektuje žádný kodex. Dělal triky při vedení 4:0 nad Peru, já bych ho nakopal,“ soptil v předzápasovém studiu ESPN argentinský mistr světa z roku 1986 Oscar Ruggeri. „Když vidíte, že soupeř je poražen a hra mrtvá, nemůžete tohle dělat… Je pravdou, že je odlišný, ale není jako Leo,“ srovnal s odkazem na Messiho někdejší obránce Ruggeri dvě největší hvězdy jihoamerického šampionátu. 

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud